Zopo opent eerste winkel in Nederland

Zopo is een Chinese fabrikant van smartphones en heeft zaterdag 18 januari haar eerste winkel in Nederland geopend. Zopo Benelux is een apart bedrijf dat de rechten heeft om Zopo-producten in de Benelux te verkopen en opende zaterdag haar eerste winkel in Nederland. Daarnaast lanceerde het bedrijf ook een webshop, het is ook mogelijk om toestellen via die weg aan te schaffen. Zopo is een Chinees bedrijf dat smartphones in haar assortiment heeft, net als bijvoorbeeld iOcean en Xiaomi. Deze bedrijven verkopen hun toestellen echter niet officieel in Nederland, al leveren sommige webwinkels ze via grijze import wel aan Nederlandse klanten. Duidelijke garantie heb je niet en ook een servicepunt met bijvoorbeeld hulp en accessoires ontbreekt, en dat heeft Zopo nu wel. Het bedrijf verkoopt in haar Rotterdamse winkel naast de telefoons zelf ook accessoires voor de toestellen en helpt je met vragen. Wanneer je je toestel in hun webshop of fysieke winkel koopt krijg je gewoon 2 jaar garantie, helemaal veilig dus. Zopo meldt dat het bezig is om haar smartphones ook via derde partijen te gaan verkopen, wellicht liggen ze over een tijdje dus ook in de schappen van bijvoorbeeld MediaMarkt. Als de winkel in Rotterdam bevalt gaat het bedrijf kijken of het ook winkels in andere steden gaat openen, wij zijn benieuwd of zo’n Zopo-winkel een beetje gaat lopen.

Het bedrijf heeft verschillende smartphones in haar Nederlandse assortiment, waarvan ik er twee uitlicht. De eerste is de ZP980 Scorpio, een telefoon met een 5” Full-HD scherm (1920 x 1080 pixels) en 13 megapixel camera aan de achterzijde. Het toestel draait op Android 4.2 en beschikt over een 2000 mAh accu. De telefoon heeft 32GB intern geheugen, uitbreidbaar via Micro-SD (maximaal 64GB). Het toestel komt in meerdere configuraties, verschillend in kleur (zwart, wit of goud) en werkgeheugen (1 of 2GB) en intern geheugen (16 of 32GB). Momenteel heeft het bedrijf een actie omdat ze nieuw zijn in Nederland, voor de versie met 1GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen (kleur zwart of wit) betaal je nu slecht 228 euro. Kijkend voor wat je op papier krijgt is dat een hele goede aanbieding.

Het tweede toestel dat ik even kort uitlicht is de ZP998, het huidige vlaggenschip van Zopo. Dit toestel beschikt over ware topspecificaties, waaronder een 5,5” Full-HD scherm en een 1,7Ghz octacore processor (MTK6592) van MediaTek. De processor kan zijn 8 kernen tegelijkertijd inzetten, in tegenstelling tot de Exynos octacore van Samsung. Verder beschikt de telefoon over 2GB RAM (werkgeheugen) en 16GB interne opslag. Dit kun je met maximaal 64GB uitbreiden via Micro-SD. Het toestel is voorzien van een 2400 mAh accu, Android 4.2, GPS en A-GPS en slikt twee simkaarten. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera te vinden, aan de achterzijde een 14 megapixel exemplaar. De telefoon kan overweg met 2G en 3G-netwerken, helaas niet met 4G/LTE. NFC ondersteuning en Bluetooth 4.0 zijn ingebouwd.

Bron: AllaboutPhones

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons