HP Slate 6 en Slate 7 komen naar Nederland

De HP Slate 6 en Slate 7 komen voor een nog onbekende prijs naar Nederland. De tablets hebben schermformaten van 6” en 7” en beschikken over een simkaartslot, zodat je met de apparaten kunt bellen, sms’en internetten op het 3G-netwerk. Wanneer we de tablets in onze schappen mogen verwachten is nog niet duidelijk.

De HP Slate 6 en Slate 7 zijn kleine tablets waar je mee kunt bellen, al zullen er ook mensen zijn die het gewoon grote smartphones noemen. Beide toestellen beschikken over een quadcore processor, verdere informatie als de kloksnelheid of fabrikant heeft HP niet bekend gemaakt. Wellicht is het een goedkopere chipset van Qualcomm (bijv. de 400) of MediaTek. De telefoons zijn voorzien van 1GB werkgeheugen (RAM) en 16GB interne opslagcapaciteit. Dit is relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje (max. 32GB). De apparaten kunnen overweg met twee simkaarten, wat erg handig is. Zo kun je bijvoorbeeld werk en privé gescheiden houden, maar toch bereikbaar zijn op één toestel. Aan de achterzijde van de toestellen vind je een 5 megapixel camera, aan de voorzijde een 2 megapixel exemplaar. De speakers zitten aan de voorzijde, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de HTC One. De toestellen draaien op Android 4.2 Jelly Bean met weinig aanpassingen van HP.

tweede slate

De Slate 6 beschikt over een 6” IPS LCD-scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, de 7” variant telt 1280 bij 800 pixels. De HP Slate 6 en Slate 7 komen – zoals eerder gezegd – naar Nederland, maar wanneer precies is onbekend. Adviesprijzen maakte het bedrijf ook niet bekend, maar gezien de specificaties en al aanwezige concurrentie zullen deze apparaten een relatief laag prijskaartje meekrijgen. De toestellen komen in zes kleuren beschikbaar, te weten roze, groen, paars, zwart, wit en zilver.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter