Samsung Galaxy Core Plus verkrijgbaar in Nederland

De Samsung Galaxy Core Plus is vanaf vandaag te koop bij diverse Nederlandse webshops. Waarom het toestel de naam ‘Plus’ draagt is een raadsel, aangezien de originele Core qua hardware beter is. De Galaxy Core Plus kost los 181 euro en is ook verkrijgbaar in combinatie met een abonnement.

De Samsung Galaxy Core Plus is een budgetsmartphone, en dat zien we terug in de specificaties. Het toestel biedt niet erg veel, maar dat is te verwachten voor nog geen 200 euro. De telefoon beschikt over een 4,3” scherm dat 480 bij 800 pixels telt, redelijk standaard voor een smartphone in deze prijsklasse. De Core Plus draait op een 1,2Ghz dualcore processor in combinatie met slechts 168MB RAM (werkgeheugen). Zoals het woord ‘slechts’ al doet vermoeden is dat niet erg veel, de meeste concurrenten van de Core Plus hebben minimaal 1GB. Afijn, met de telefoon kun je ook foto’s en video’s maken. Aan de achterzijde zit een 5 megapixel camera, aan de voorzijde een VGA-exemplaar. Intern is – opnieuw – slechts 4GB aan opslagcapaciteit te vinden, uiteindelijk blijft er voor de gebruiker zo’n 2,3GB over. Dit is enorm weinig, maar gelukkig uit te breiden via Micro-SD. Zoals eerder gezegd vind ik het vreemd dat de opvolger van de Core de naam Plus heeft meegekregen, qua hardware is de originele Core namelijk beter. Deze heeft meer interne opslagcapaciteit, werkgeheugen en is ook lichter dan de tweede generatie. Het enige wat de Core Plus als pluspunten heeft is een iets grotere accu, maar ik denk niet dat de gemiddelde gebruik het verschil zal opmerken. Tenslotte draait de Plus op een nieuwere versie van Google’s Android, namelijk 4.2 Jelly Bean. De originele Core draait (nog) op versie 4.1 Jelly Bean, maar de verschillen tussen deze twee versies zijn erg klein. En wie weet ontvangt de eerste generatie Core wel een update, zodat de toestellen gelijk lopen. Natuurlijk hebben beide toestellen Samsung’s TouchWiz aan boord, wat garant staat voor vele (overbodige) applicaties, toevoegingen, etc.

Al met al word ik niet erg vrolijk van de Samsung Galaxy Core Plus, ik raad je aan om voor de (even dure) eerste generatie Core te gaan, of nog beter; naar een ander toestel te kijken.  De Motorola Moto G bijvoorbeeld, welke voor zo’n 220 euro (16GB-versie) verkrijgbaar is, en veel meer biedt dan een Core.

Bron: GSMinfo

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter