ASUS maakt updateschema Padfone-serie bekend

ASUS geeft diverse toestellen uit de Padfone-serie een update naar Android 4.4 KitKat. Deze update start aan het einde van kwartaal 2 en moet eind kwartaal 3 afgerond zijn. De apparaten krijgen o.a. de beschikking over de ZenUI van ASUS. Lees verder voor alle informatie.Het bedrijf laat in een blogpost op haar site weten de Padfone 2 en (New) Infinity te zullen voorzien van Android 4.4, op moment van schrijven de laatste versie van Google’s besturingssysteem. De eerste telefoon/tablet-combinatie die de update zal ontvangen is de Padfone 2, geïntroduceerd in 2012. Dit model zal – als alles meezit – de update aan het einde van het tweede kwartaal kunnen binnenhalen. De nieuwere Padfone Infinity en New Infinity krijgen de Android 4.4 update in het derde kwartaal, dus later dan het oudere model. Dit is best vreemd, waarom ASUS dit zo doet weet ik niet. Het houdt in ieder geval in dat bezitters van de twee laatstgenoemde toestellen de update niet voor juli zullen ontvangen, wat erg jammer is. Android 4.4 KitKat is namelijk eind oktober gepresenteerd en als je de update in juli (of nog later) pas binnenkrijgt is het niet meer bijzonder, waarschijnlijk heeft Google tegen die tijd al een nieuwere versie gepresenteerd.

ASUS belooft de toestellen te voorzien van ZenUI, een interface die geïntroduceerd is op de ZenFone-serie op de CES, in januari. Deze schil wijkt wat af van stock-Android, met onder andere extra applicaties (volgens de Google-richtlijnen, dat wel), widgets en mogelijkheden. Visueel ziet het er wat anders uit, maar ik vind het niet lelijk. Op de CES heb ik al met de toestellen en schil kunnen spelen, maar het is een stuk rustiger dan de softwareschil van bijvoorbeeld LG of Samsung. Natuurlijk zullen ook de functies van stock-Android 4.4 niet ontbreken, zoals snelheidsverbeteringen en de mogelijkheid om direct uit de galerij te printen.

Afijn, het is wel tof dát de fabrikant de toestellen gaat updaten, maar ik vind dat het best wat sneller mag. Het bedrijf meldt niks over een KitKat-update voor andere telefoons (ZenFone-serie) of tablets (MeMo, Transformer, etc.) maar ik verwacht dat we hier nog meer over gaan horen. Meer informatie over de updates voor de Padfone-serie volgt, meldt ASUS.

Bron: ASUS Blog

Via: AndroidAndMe

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons