De HTC One (M8) in Nederland: wat je moet weten

HTC heeft de langverwachte opvolger van de One gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip heeft mooie specificaties en enkele toffe features, bijvoorbeeld een camera die 3D-foto’s kan nemen en de kenmerkende BoomSound-speakers. Foto’s, prijzen, alle informatie vind je in dit artikel.

Specificaties HTC One (M8)

  • 5” Full-HD scherm (1920 x 1080 pixels)
  • Qualcomm Snapdragon 801 SoC @ 2,3 Ghz
  • 2GB werkgeheugen (RAM)
  • 16 of 32GB intern geheugen, Micro-SD slot aanwezig (max. 128GB)
  • Kleuren: goud, zilver, ‘donkerzilver’
  • Twee camera’s (Ultrapixel) aan de achterzijde
  • 5 MP camera aan de voorzijde
  • BoomSound-speakers aan de voorzijde
  • Android 4.4.2 KitKat met Sense 6.0
  • 2900 mAh batterij, niet verwisselbaar
  • Bluetooth 4.0, NFC, Wifi, 3G, 4G/LTE

dotcase

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Mooie specificaties dus en een goede concurrent voor de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2. De HTC One (M8) verschijnt op 4 april in de Nederlandse winkels, de adviesprijs is 699 euro. Een week eerder dan de Samsung Galaxy S5 dus, die ook 699 euro kost (adviesprijs). Deze is echter al voor 652€ te vinden bij Belsimpel.nl, waar de HTC One (M8) daar 692€ kost. Tevens krijg je bij de S5 voor ruim 400€ aan ‘goodies’, zoals abonnementen op kranten en gratis apps. Daarnaast krijg je – wanneer je de telefoon voor 11 april bestelt en vervolgens registreert op de actie-website van Samsung en S-view cover cadeau. HTC levert standaard een (doorzichtig) hoesje mee bij de M8, dus dat maakt weinig verschil. De Sony Xperia Z heeft last van productieproblemen en is daardoor beperkt leverbaar in Nederland, als hij – ergens – in april uitkomt. Je krijgt bij de telefoon wel een kekke headset, maar geen hoesje.

Software

Sense 6.0 is de nieuwste versie van HTC’s softwareschil en bevat naast verbeteringen en wijzigingen onder de motorkap ook visuele veranderingen. Het is mogelijk om het scherm in- en uit te schakelen door middel van twee keer op het display te tikken, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de LG G2 en Nokia Lumia 920. Daarnaast kun je Blinkfeed nu officieel uitschakelen, een veelgevraagde mogelijkheid. De telefoon draait op Android 4.4.2, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Deze bevat veel wijzigingen waar we weinig van zullen merken en is bijvoorbeeld geschikt gemaakt voor budgettoestellen voorzien van slechts 512MB werkgeheugen en een dualcore processor. De M8 beschikt als topmodel over nette specificaties en zal ongetwijfeld als een speer draaien. De transparante balken – geïntroduceerd op de Nexus 5 – vinden we ook op dit toestel terug, evenals de witte icoontjes. Nieuw voor HTC is het gebruik van on-screen knoppen, zoals Google het graag ziet. HTC heeft de knoppen onder het scherm ingeruild voor softwarematige exemplaren en volgt hiermee onder andere LG, Sony en de Nexus-divisie. Let wel op als je de 16GB versie koopt; de website van HTC meldt dat je 10GB tot je beschikking hebt. Je krijgt bij aanschaf wel 50GB Google Drive opslagruimte cadeau, een leuke verrassing.

gouden htc one m8

Camera’s

De duale camera aan de achterzijde is bedoeld om betere foto’s te schieten. Bij mindere lichtomstandigheden moet de camera in vergelijking met concurrerende vlaggenschepen scherpere foto’s nemen, een mooie belofte. Tevens is het mogelijk om wat bewerkingen uit te voeren, zoals de achtergrond wazig maken, of juist de persoon/het object op de voorgrond. De telefoon maakt gebruik van Ultra-pixel technologie, wat inhoudt dat er 4 megapixels aanwezig zijn. Je genomen foto’s op de televisie bekijken is dus geen feest, het is niet zo scherp. Voor social media is de kwaliteit wel goed genoeg. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera te vinden, een lekker hoge resolutie. Zeker in vergelijking met concurrenten, die het met zo’n 2 megapixels moeten doen. Op papier zullen de foto’s van de M8 dus van betere kwaliteit zijn, maar of dat in de praktijk ook zo is moeten reviews uitwijzen.

Verder

De telefoon beschikt verder over een 5” Full-HD scherm, BoomSound-speakers (boven en onder het scherm) en maakt gebruik van een Nano-simkaart. Al met al een uitstekende telefoon die moeiteloos mee kan draaien met de concurrentie en over enkele speciale features beschikt. Het design, de bijzondere camera, BoomSound-speakers en krachtige hardware; zo op het eerste oog heeft HTC mooi werk afgeleverd.

Wat vinden jullie van de HTC One (M8)?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

MangaFirelookmovielookmoviesflixtheflixertheflixersflixanitakuanitakuanitakusflixsflixsflixsflixMangaFirelookmovietheflixeranixanitakuMangaFireanixMangaFireMangaFireanitakulookmoviesflixtheflixerMangaFireanixlookmoviehurawatchhurawatchsflixsflixflixifyflixify123moviesfree123moviesfreelookmovielookmoviebflixbflixupmoviesupmoviesanixanixhuramovieshuramoviesmoviestowatchmoviestowatchhurawatch, John Wick: Chapter 4 (2023), watch movies online, Baghead (2023), free tv series online,