Meer details van de OnePlus One bekend

Tijdens een Ask me  Anything (AMA) sessie op Reddit hebben medewerkers van OnePlus meer informatie over de aanstaande One bekend gemaakt. Het toestel krijgt een Snapdragon 800 SoC, 3GB RAM en draait op Cynagogenmod 11 gebaseerd op Android 4.4

De OnePlus One wordt een high-end smartphone voor een lage prijs, in de Verenigde Staten moet hij ‘minder dan 400 dollar’ gaan kosten. Een echte adviesprijs is nog niet bekend, maar kijkend naar wat je krijgt is dat een hele mooie prijs. De telefoon wordt waarschijnlijk op 16 maart aangekondigd en moet in Q2 in 10 landen in de schappen liggen, waaronder Amerika. Verdere landen zijn nog niet bekend gemaakt. Tijdens een Ask Me Anything sessie op het sociale platform Reddit heeft het bedrijf wel wat bekend gemaakt en ook het teasen op de officiële Google+ pagina van OnePlus  gaat door. Wat weten we al van de OnePlus One?

  • 5,5” Full-HD (1920 x 1080 pixels) scherm
  • Qualcomm Snapdragon 800 SoC @ 2,3Ghz
  • 3GB werkgeheugen (RAM)
  • Cynagogenmod 11, gebaseerd op Android 4.4 KitKat
  • 3100 mAh batterij + ‘mystery tech’
  • 16GB en 64GB versie

cover specs

High-end specificaties dus, maar veel is nog onduidelijk. Op moment van schrijven is het 11 maart en vandaag plaatste OnePlus een teaser met betrekking tot de camera van de telefoon. De foto die gemaakt is met de OnePlus One is stukken beter dan die van de LG G2, HTC One en Samsung Galaxy Note 3. Wellicht is de telefoon voorzien van een 13 megapixel exemplaar met een goede sensor, of iets dergelijks. Het zou kunnen dat OnePlus dit morgen onthult. Daarnaast meldde het bedrijf dat er een 16GB en een 64GB versie uitkomen en dat de 64GB variant de prijs krijgt van 32GB-modellen van andere fabrikanten. De telefoon draait op Cynagogenmod, een custom ROM van Android. Deze ROM is erg populair, mede omdat hij enorm goed is. De OnePlus One draait vanuit de doos op CM 11, gebaseerd op Android 4.4 KitKat. De ROM is voorzien van alle Google-apps als Gmail, Maps en de Play Store. De batterij van 3100 mAh moet volgens OnePlus zelfs bij zware gebruikers een dag meegaan, wat erg mooi klinkt. Wat er bedoelt wordt met mystery tech is vooralsnog onduidelijk, wellicht gaat het om een snelle oplaadmethode van Qualcomm, de Snapdragon 800 is daar geschikt voor. De Antutu-benchmark van de OnePlus One is in ieder geval uitstekend, het toestel scoorde met 36715 punten iets hoger dan de Galaxy Note 3, die op dezelfde chipset draait. Evleaks meldde deze week dat je bij de OnePlus One kunt kiezen voor on-screen (die je bijvoorbeeld op Nexus-toestellen vindt) of hardwareknoppen (bijv. Samsung Galaxy S4), wat mocht het waar zijn wel erg tof is.

Leuk detail, OnePlus heeft een foto geplaatst van de Sony Xperia Z1 met de tekst ‘hieronder ligt de OnePlus One’. Bijzonder omdat de Z1 een 5” scherm heeft en de One een 5,5”. Toch is de laatstgenoemde telefoon helemaal niet zichtbaar! Hij wordt dus erg compact.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd verschillende fabrikanten op de hak genomen, zo werd de Galaxy S5 vergeleken met een pleister en een paar crocs en noemden ze BlackBerry OS ‘a bad OS’. Wij zijn benieuwd of het bedrijf de verwachtingen waar kan maken, de informatie die we tot nu toe hebben maakt ons erg nieuwsgierig. Want voor minder dan 400 dollar een high-end smartphone, dat is toch wel interessant. We houden je op de hoogte.

Bron: Google+ pagina OnePlus

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

theflixeranitakuanitakusflixanixanitakutheflixersflixanixanitakutheflixeranixlookmovielookmovieMangaFiresflixtheflixertheflixeranitakuMangaFirelookmoviesflixMangaFireMangaFireanixlookmovieMangaFireanitakulookmovieanitakuanixanixsoap2daysoap2dayMangaFireMangaFirehimovieshimoviesaniwaveaniwaveseriesonlineseriesonlinesoaptodaysoaptodayanimesugeanimesugeanitakuanitakufmoviesfmoviesmanga The Return of the Disaster-Class Hero, manga Your Talent is Mine, online manga reader, manga fire,