Nu ook Devices aanschaffen via de Nederlandse Play Store

Google maakte vanmorgen bekend dat het voor Nederlanders vanaf dinsdag of woensdag mogelijk is om apparaten en accessoires aan te schaffen, direct vanuit de Play Store. Betalen is vooralsnog alleen mogelijk met een creditcard. Zodra de pagina live staat zullen we dit artikel updaten.

Devices aanschaffen in de Play Store

We kunnen al langere tijd (gratis en betaalde) boeken, applicaties en muziek downloaden via de Google Play Store en gisteravond kwam daar plots de optie om films aan te schaffen bij. Vanmorgen bereikte ons een persbericht waaruit blijkt dat Google vandaag (dinsdag 18 maart) start met het verkopen van apparaten en accessoires (Devices) in de Nederlandse Play Store. De betreffende pagina laat echter nog een foutmelding zien. Tegenover Tweakers laat Google dinsdag om 10 uur s´ ochtends weten de lancering misschien een dag wordt uitgesteld, naar woensdag dus. Waarom is nog niet duidelijk, maar Google meldt later op de dinsdag met meer informatie te zullen komen. Zodra er meer bekend is zullen wij het bericht hierop aanpassen.

De Nexus-serie

De mogelijkheid om Devices via de Google Play Store is niet voor iedereen van even groot belang, maar voor de geïnteresseerden is het goed nieuws. Zo hebben we straks de mogelijkheid om de Nexus 5 en 7 direct uit de Play Store aan te schaffen, hetzelfde geldt voor accessoires als officiële cases en draadloze opladers. Qua bestaande Nexus-toestellen hebben we er momenteel weinig aan, deze zijn al langere tijd ruim verkrijgbaar bij winkelketens als MediaMarkt, BCC en de kleinere winkels. Deze verkopen de apparaten vaak enkele tientjes onder de adviesprijs van Google, waardoor een Nexus-toestel uit de Nederlandse Play Store halen duurder is. Zo is de Nexus 7 (32GB, 2013) momenteel verkrijgbaar voor zo’n 230 euro + gratis officiële cover, terwijl alleen de tablet in de Play Store 250 euro kost. Maar bijvoorbeeld de officiële draadloze (Qi) Nexus-oplader is alleen in de Play Store verkrijgbaar, dus het zou kunnen dat deze nu ook naar Nederland komt.

Interessanter is de mogelijkheid om voortaan direct Nexus-devices aan te schaffen via de Play Store. Mocht er een nieuwe Nexus-tablet en / of smartphone komen dan is deze direct beschikbaar in de Nederlandse Play Store, iets wat we nog niet kennen. Voor ons zijn de Nexus-toestellen momenteel alleen nog te verkrijgen via derden, als Saturn en Cooblue. Daarnaast ligt het prijspunt van de Nexus-divisie in de Play Store vaak lager dan bij winkeliers, omdat Google er minder kosten aan kwijt is. Kijk maar naar de Amerikaanse Play Store.

Nieuwe producten?

Daarnaast kan het met de introductie van de Nederlandse Device-Play Store zo zijn dat we naast accessoires en Nexus-apparaten (binnenkort) ook andere producten kunnen verwachten, zoals Chromebooks, Play Editions, de Chromecast en Gift Cards. Deze vinden we allen in de Amerikaanse Play Store.

We houden je op de hoogte!

Vooralsnog is betalen in de Nederlandse Device-Play Store alleen mogelijk met een creditcard, de optie om met bijvoorbeeld Gift Cards of iDeal te betalen hoeven we niet snel te verwachten, meldt Google. Zodra de Store pagina live is zullen we dit artikel updaten. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die we momenteel nog niet weten, zoals de beschikbare producten en de prijzen daarvan. Wat vind jij van dit nieuws?

Via: Tweakers

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter