Opvolger HTC One verschijnt in 12 minuten durende video

Op YouTube is een video gelekt waarin de opvolger van de HTC One 12 minuten besproken wordt. De telefoon beschikt over een twee camera’s aan de achterzijde, Android 4.4 KitKat en een Micro-SD slot. De video zelf is trouwens erg amateuristisch, de persoon heeft duidelijk weinig verstand van het toestel.

Video gelekt; HTC is niet blij

De jongen die de video online heeft gezet heeft dit naar eigen zeggen per ongeluk gedaan, maar dat klinkt ongeloofwaardig. De hele video is trouwens wat ongeloofwaardig, vooral omdat de tiener weinig verstand van de telefoon heeft. Zo wijst hij naar de twee cameralenzen op de achterzijde, maar zegt hij geen idee te hebben waar de bovenste voor dient. Daarnaast vergeet hij een aantal keer het imei-nummer van de telefoon te verbergen, waardoor HTC de jongen – op papier – eenvoudig kan traceren. Het lijkt erop dat het bedrijf hem al gevonden heeft, op Twitter. Een medewerker van HTC zegt in een tweet naar de jongen: ‘Het wordt geen leuke week voor jou :-(‘. De jongen antwoordt: ‘het is toch een nep toestel cx’. Dit antwoord is onjuist, anders zou HTC niet achter hem aanzitten. Tevens lijkt het toestel uit de video enorm op die van de uitgelekte renders en eerdere foto’s. Afijn, die jongen zal ongetwijfeld nog van HTC horen. Laten wij ons focussen op de telefoon.

De telefoon

De video laat de buiten- en binnenkant van de telefoon goed zien. Zo vinden we de dualcamera aan de achterzijde, om zo bijvoorbeeld achteraf scherp te stellen. Tevens vinden we een Micro-SD slot, iets wat je niet tegenkomt op de One. De aan- en uitknop zit op de M8 (codenaam) links boven. Het scherm van de telefoon is duidelijk wat groter dan die van de One (4,7”), waarschijnlijk dus 5”. De hoeken zijn meer afgerond, wat je duidelijk in de video ziet. De jongen houdt de M8 naast de One, het beeld spreekt voor zich.

Qua software zien we Android 4.4.2 KitKat met Sense 5.5 of 6.0 op de telefoon, dat is onduidelijk. Het kopje software is namelijk door HTC afgeschermd (‘Protected’, juist om het voor dit soort video’s te geheim te houden. Wel zien we de transparante balken én on-screen knoppen. Ook HTC is dan eindelijk overgestapt op de softwareknoppen, zoals Google dat graag ziet. Naar mijn mening een grote verbetering, want zoals op de One werkt het wat matig. Applicaties van HTC zijn wat aangepast, zoals de camerainterface en Zoë. Verdere specificaties die gelekt zijn; Full-HD resolutie, Qualcomm Snapdragon 800, 2GB werkgeheugen en Ultrapixel camera’s.

De video van 12 minuten geeft ons in ieder geval een goed idee van het toestel, al moeten we nog wachten op de officiële presentatie; 25 maart.

Bron: AllAboutPhones

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons