lege batterij

Batterij smartphone in 30 seconden opgeladen

De smartphones van nu worden steeds uitgebreider. De meest geavanceerde camera. Het grootste en scherpste beeldscherm. De beste speakers. Vingerafdruk- en irisscanners. En dan ook nog de meest snelle processor. Dat dit een aanslag vormt voor de accu is logisch. Maar daar is iets op gevonden. In de toekomst laden we onze smartphone in een luttele 30 seconden op. 

Volle accu in 30 seconden

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Na een intensief gebruik van je smartphone is deze halverwege de dag alweer bijna leeg. Eigenlijk is dat niet zo heel gek. Smartphones maken het namelijk mogelijk om te multitasken. Je bent de hele dag online, draait meerdere applicaties tegelijk, laat je telefoon automatisch updaten en berichten ophalen en je staat weleens lang in de wacht tijdens het bellen met 0900-nummers.

Hoewel smartphone fabrikanten steeds meer aandacht besteden aan de batterij van hun smartphones, blijft de accuduur een zwak punt. Het Israëlische StoreDot vond dat het daarom tijd werd voor een oplader die de accu van smartphones wel heel snel oplaadt: in 30 seconden is deze weer helemaal vol. Met behulp van zogenoemde ‘nanodots’ uit bio-organisch materiaal wordt de batterij opgeladen. Doordat deze techniek op organische elementen is gebaseerd, is het relatief goedkoop om de snelladers te produceren.

Zo verleng je je batterijduur

Tot nu toe is het StoreDot alleen nog gelukt om de batterij van de Samsung Galaxy S4 in een halve minuut op te laden. Daarnaast is de snellader net zo groot als de oplader van een laptop. Naar verwachting duurt het nog zeker twee jaar voor de eerste snelladers op de markt komen. Tot die tijd moet je het nog even met onze tips doen om de accuduur van je smartphone te verlengen:

  •  Leg je telefoon niet op warme plekken. Warmte trekt de accu snel leeg.
  • Zet applicaties die je niet gebruikt helemaal uit. Anders blijven deze op de achtergrond draaien.
  • Schakel push-berichten uit en haal je e-mails zelf op.
  • Schakel WiFi en Bluetooth alleen in als je deze nodig hebt.
  • Stel een donkere achtergrond in. Een lichte achtergrond vergt meer energie van de batterij.
  • Dim de helderheid van je scherm.

 

 

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter