zaken doen smartphone

Helft van alle Nederlandse huishoudens bezit een tablet

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens (51 procent) een tablet bezit, bijna tien procent meer dan een half jaar geleden. De verwachting is dat dit aandeel gestaag door zal blijven groeien. De iPad blijft populair in Nederland, maar de Android tablets van merken zoals Samsung gaan ook steeds vaker over de toonbank. Het imago van het merk geeft bij kopers van een iPad de doorslag, terwijl bij de nummer twee (Samsung), de prijs een even belangrijke rol speelt.

Gebruik van de tablet

Gemiddeld wordt de tablet meer dan negen uur per week gebruikt, vooral voor het surfen op internet en het spelen van games. Opmerkelijk is dat vooral vrouwen gebruikmaken van sociale media en games. De gemiddelde leeftijd van de tabletgebruiker ligt op 42 jaar, wat bewijst dat een tablet niet alleen een gadget is voor jongeren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 6.600 Nederlanders van 12 tot en met 80 jaar. In absolute aantallen zijn de tabletverkopen wereldwijd flink gegroeid, van 116 miljoen naar 195 miljoen exemplaren.

Populariteit besturingssystemen tabletmarkt

Van alle tablets die in 2013 werden verkocht, draaide 62 procent op Android. iPads waren goed voor 36 procent van de verkopen. Windows 8 had een marktaandeel van slechts 2,1 procent. Opvallend is dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden tussen de marktaandelen van Android en iOS. Sinds 2012 zijn deze namelijk omgekeerd. 53 procent van de verkochte tablets was destijds nog een iPad, terwijl 46 procent op Android draaide. Android heeft tegenwoordig het grootste marktaandeel en groeit nog steeds gestaag verder.

pastedGraphic.png

Bron: Gartner.com

Apple blijft desondanks wel de grootste tabletfabrikant, gevolgd door Samsung met 19,1 procent van de markt en ruim 37 miljoen verkochte tablets. Asus staat op de derde plaats, gevolgd door Amazon en Lenovo met een marktaandeel van respectievelijk 4,8 procent en 3,3 procent. Andere kleinere fabrikanten zijn samen goed voor 31 procent van alle verkopen.

De populairste smartphones van dit moment

Populaire smartphones beschikken tegenwoordig vrijwel allemaal over dezelfde mogelijkheden die een tablet te bieden heeft, hoewel de schermgrootte uiteraard wat minder is. De meest populaire smartphones van dit moment zijn vooral de HTC One, de LG Nexus 5, de iPhone 5S en de Samsung Galaxy S4. Een duidelijke trend zijn grotere schermafmetingen, die bij sommige nieuwe smartphones zelfs de 6 inch overtreft. Hiermee zijn de smartphones geschikt om films en televisie te kijken, maar ook voor het lezen van boeken en uiteraard voor comfortabel internetten. In combinatie met een groot geheugen en 4G-connectiviteit ziet het ernaar uit dat de moderne smartphones een perfecte aanvulling of vervanging kunnen zijn van een tablet onderweg.

Naast de meest populaire modellen hierboven, zijn ook de HTC M8, de Samsung Galaxy Note 3, de LG G3 en de Sony Xperia Z1 en Z2 veel genoemde populaire smartphones. Met vele nieuwe verwachte modellen belooft het de komende tijd een prachtig moment te worden om weer een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

theflixertheflixerlookmoviesflixlookmovieanitakuanitakutheflixeranixlookmovieanitakuMangaFirelookmoviesflixtheflixeranitakulookmovieanitakusflixsflixanixsflixlookmoviesflixtheflixeranitakulookmovietheflixertheflixertheflixersoap2daysoap2daywatchserieshdwatchserieshdhdtodaytvhdtodaytvzoroxzoroxhurawatchhurawatchlookmovielookmoviefmoviesfmoviessoaptodaysoaptodayflixtor videoflixtor videoseriesonlineseriesonlinewatch anime, anime Blue Exorcist: Kyoto Saga, anime BLUELOCK, free anime streaming,