Sony Xperia M2 nu verkrijgbaar in Nederland

De Xperia M2 van Sony is vanaf heden te koop in Nederland. Het mid-range toestel is voorzien van een 4,8” beeldscherm, 8 megapixel camera en quadcore processor. De telefoon kost momenteel zo’n 250 euro en is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Meer over de Xperia M2 vind je in dit artikel.

De M2 valt direct op vanwege zijn design, wat we inmiddels kennen van de Xperia-reeks. Strak, rechthoekig en de grote zilveren power-knop aan de rechterkant. Ook het relatief grote beeldscherm van 4,8” mag er zijn, al is de resolutie wat teleurstellend, met 960 bij 540 pixels (qHD). Gezien de prijs van de telefoon valt er mee te leven, maar fabrikanten als Motorola hebben laten zien dat een HD-scherm mogelijk is voor een toestel in de prijsklasse 200/250€. Daarnaast betreft het een TFT-paneel, die bekend staan als minder goed dan een IPS-paneel. De M2 is voorzien van een 1,2Ghz quadcore processor (Qualcomm Snapdragon 400 -> MSM8926) die wordt bijgestaan door een Adreno 305 GPU. Als we kijken naar andere smartphones die deze chipset gebruiken zien we dat het met de prestaties wel goed moet zitten. Het werkgeheugen is 1GB groot.

De telefoon draait op Android 4.3 Jelly Bean, niet de laatste versie dus. Teleurstellend, want versie 4.4 KitKat is ondertussen al een half jaar oud en de volgende versie staat alweer voor de deur. Sony heeft wel aangegeven de M2 te zullen updaten naar KitKat, maar dit zal nog een aantal maanden op zich laten wachten. Bovenop Android loopt Sony’s eigen schil, die we ook terugvinden op bijvoorbeeld de – eveneens net gelanceerde – Xperia Z2. Bij aanschaf van de M2 kun je via Sony’s softwaredienst 3 films gratis downloaden en 30 dagen onbeperkt gebruik maken van Music Unlimited, Sony’s Spotify-concurrent.

sony xperia m2 2

Verder vinden we onder andere Wifi, NFC, Bluetooth, 3G- en 4G-ondersteuning, waarmee de M2 één van de goedkoopste 4G-smartphones op de Nederlandse markt is. De (niet vervangbare) batterij van het toestel is 2300 mAh groot, best flink dus! Volgens Sony moet je dan ook zonder problemen een dag met het toestel vooruit kunnen. De afmetingen van de telefoon zijn als volgt; 139.6 x 71.1 x 8.6 mm en het gewicht bedraagt 148 gram.

Sony zet de M2 vooral in de markt als een goedkope camera-telefoon. Die aan de voorzijde is niet bijzonder; VGA-resolutie. Mocht je op zoek zijn naar een echte ‘selfie-telefoon’ dan kun je dus beter op zoek naar een ander toestel, de Huawei Ascend P7 bijvoorbeeld. De camera aan de achterzijde van de M2 is van betere kwaliteit; deze schiet kiekjes in maximaal 8 megapixels en kan filmen in Full-HD. Er is een fysieke camera-knop aanwezig, iets waar ik zelf erg blij mee ben. Sony meldt in het persbericht dat de camera voorzien is van een Exmor RS sensor en heeft bijvoorbeeld HDR, Social Live, Timeshift (burst mode) en Picture Effect aan boord.

De telefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze en kost momenteel zo’n 245 euro. Hij is ook verkrijgbaar in combinatie met een abonnement, hier krijg je hem vaak gratis bij. Ben je dus op zoek naar een telefoon in de prijsklasse van 200 tot 250 euro dan is de M2 wellicht interessant. Hij biedt een groot scherm, 4G-ondersteuning en (op papier) een goede camera voor een leuke prijs. De rest van de specificaties lijken ook prima in orde, hetzelfde geldt voor het design.

sony xperia m2 3

Wij gaan kijken of we een exemplaar van Sony kunnen lenen om te reviewen. Mocht je de M2 hebben dan horen we graag wat jij van de telefoon vindt.

PS: er komt in juni een dual-sim versie van de Xperia M2 op de markt, die de naam ‘Xperia M2 Dual’ gaat dragen. Hij wordt enkele tientjes duurder dan het model met ondersteuning voor één simkaart.

Via: GSMinfo

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter