Acer presenteert Liquid X1; phablet met octacore processor

Acer heeft een nieuwe smartphone in de Liquid-lijn gepresenteerd. Het toestel beschikt over een 5,7” HD-scherm, MediaTek octacore processor en komt in het derde kwartaal op de markt voor een nog onbekende prijs. Verdere specificaties zijn ook schaars, mogelijk maakt de fabrikant aankomende week – tijdens de Computex – meer informatie bekend.

Van 3 tot en met 7 juni vindt in Taipei de Computex plaats; een beurs waar – vooral Aziatische – elektronicafabrikanten nieuwe producten onthullen. Acer doet dit nu wat eerder door twee dagen voor de start de Liquid X1 te presenteren. Alhoewel, zoveel weten we nu ook weer niet van de telefoon. In het persbericht meldt Acer in ieder geval dat het toestel een 5,7” scherm krijgt, voorzien van 1280 bij 720 pixels (HD-resolutie). Aan de achterzijde is een 13 megapixel camera te vinden, die wordt bijgestaan door een led-flitser. Scherpstellen doet de camera volgens Acer binnen 0,3 seconden, erg snel dus. Hieronder is een knop te vinden die Acer de naam ‘Rapid Button’ heeft meegegeven. Een druk op deze knop zorgt voor het opstarten van een applicatie. Zo kun je dus bijvoorbeeld snel de camera opstarten, handig. De achterkant doet mij denken aan die van de Samsung Galaxy S5; beide toestellen zijn voorzien van een soort putjes-patroon. Uit de persafbeelding wordt duidelijk dat de volume- en powerknop aan de rechterkant van de telefoon zitten, en de 3,5mm uitgang aan de bovenzijde.

De processor komt waarschijnlijk uit de stallen van MediaTek, het zou gaan om de MT6592, een octacore processor die zijn werk doet op 1,7Ghz. Verder wordt duidelijk dat de telefoon beschikt over ondersteuning voor 2G, 3G en 4G-netwerken tot 150Mbit/s. Intern is 16GB aan opslagcapaciteit te vinden, wat is uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Er is 2GB RAM (werkgeheugen) beschikbaar. Daarnaast weten we dat de Liquid X1 in het derde kwartaal op de markt komt, een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Verdere informatie over de specificaties, zoals op welke Android-versie de telefoon draait, is onbekend. Zoals eerder gezegd bestaat de kans dat Acer ons hier meer over gaat vertellen aankomende week. Wat vind jij van deze smartphone?

Via: Tweakers

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter