Huawei presenteert Honor 6

Huawei heeft tijdens een eigen evenement haar nieuwste vlaggenschip gepresenteerd; de Honor 6. De telefoon toont overeenkomsten met de recent gepresenteerde Ascend P7, maar beschikt over een ander design en (licht) verbeterde specificaties. Bijzonder is de extreem dunne behuizing van slechts 6,5 millimeter.

De Huawei Ascend P7 is een prima toestel, maar geen directe concurrent voor de gevestigde orde als de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2. De specificaties van de telefoon zijn goed, maar minder dan die van de twee net genoemde toestellen. Aangezien de P7 een adviesprijs van 399 euro heeft gekregen maakt dit weinig uit, het toestel is een stuk goedkoper en bedient een ander gedeelte van de markt. Huawei heeft vandaag een smartphone gepresenteerd die wél de concurrentie met huidige toptoestellen aan moet gaan, en dat zien we terug in de specificaties.

Specificaties

De Honor 6 beschikt over een 5” Full-HD (1920 bij 1080 pixels) scherm, geproduceerd door JDI. De voorzijde van de telefoon bestaat voor 75,7% uit display, een mooie prestatie. Intern is 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit te vinden, afhankelijk van welk model je kiest. Een Micro-SD slot is aanwezig, net als Bluetooth, GPS, Wifi, 3G- en 4G-ondersteuning, NFC en een FM-radio, zaken die je in elk vlaggenschip tegenkomt. Er is 3GB werkgeheugen (ook wel RAM genoemd) aanwezigen en Huawei heeft voor een Mali T628 (GPU) gekozen voor het grafische werk. De processor komt uit Huawei’s eigen stallen, er wordt gebruik gemaakt van een HiSilicon Kirin 920, een octacore chipset. Deze bestaat uit twee quadcore processors; een voor het zware werk en een voor minder zware bezigheden. Huawei beweert dat haar chipset sneller is dan de Qualcomm Snapdragon 805, die in de recent gepresenteerde Samsung Galaxy S5 LTE-A zit.

Aan de voorzijde van de telefoon is een 5 megapixel camera te vinden, ideaal voor selfies en videogesprekken dus. Aan de achterzijde vinden we een 13 megapixel exemplaar. De Honor 6 draait op Android 4.4.2 KitKat in combinatie met Huawei’s eigen schil; Emoticon UI 2.3. De afmetingen van het toestel zijn 139.8 bij 68.8 bij 6,5 millimeter. Met 135 gram is het 5” vlaggenschip ook licht, fijn dus.

De volledige specificaties van de telefoon zijn te vinden op de site van Huawei.

Prijs en beschikbaarheid

Waar, wanneer en voor welke prijs de Huawei Honor 6 op de markt komt is nog niet bekendgemaakt. Zou jij deze telefoon graag in de Nederlandse schappen zien liggen, of volstaat de P7 voor jou?

Via: Androidworld

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter