Nokia Lumia 930 begin juli verkrijgbaar in Nederland

De Nokia Lumia 930 komt begin juli naar Nederland en krijgt een adviesprijs van 499 euro mee. De telefoon beschikt over een 5” Full-HD scherm, Snapdragon 800 processor, 20 megapixel Pureview camera en draait op het recente Windows Phone 8.1. Het is waarschijnlijk de laatste ‘echte’ Nokia telefoon.

Nokia lanceerde de Lumia 930 al een paar maanden geleden, in april om precies te zijn. Het toestel is dan ook al een tijdje leverbaar in andere landen, terwijl hij over enkele weken pas ons land bereikt. Echter krijgt hij hier wel een erg concurrerende adviesprijs van 499 euro met zich mee, wat een stuk goedkoper is dan in andere landen, waar hij voor bijna 700 euro gelanceerd werd. Maar wat krijg je precies voor die 500 euro? Hieronder som ik de belangrijkste specificaties even voor je op.

Specificaties

De Nokia Lumia 930 is voorzien van een 5” scherm dat 1920 bij 1080 pixels telt, Full-HD dus. Het OLED-paneel zorgt voor een goede stroombediening, wat moet resulteren in een betere accuduur. De processor komt van Qualcomm, namelijk een Snapdragon 800 exemplaar, geklokt op 2,2Ghz. Deze wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen, ook wel RAM genoemd. Intern is 32GB aan opslagcapaciteit te vinden, dit is niet uitbreidbaar via Micro-SD. Ben je een grootgebruiker dan kan deze telefoon dus onvoldoende geheugen voor jou hebben, let daar goed op. Aan de achterzijde van de Lumia 930zit een 20 megapixel camera, voorzien van PureView-sensor. Deze vinden we ook op andere Nokia-smartphones en heeft zich bewezen als uitstekende camera, vergelijkbaar met die van de Sony Xperia Z2, bijvoorbeeld. Tegen echte cameratelefoons als de Samsung Galaxy K Zoom moet hij het (logischerwijs) afleggen. De telefoon draait op Microsoft’s meest recente versie van Windows Phone, 8.1. Nokia levert hier een aantal eigen applicaties mee, waaronder het geroemde HERE Drive. Deze navigatie-dienst is volgens velen de enige goede concurrent van Google Maps, een mooi compliment dus.

nokia lumia 930 2

Design

Qua design ziet er Lumia 930 er op het eerste oog prima uit. De voorkant is voorzien van de merknaam ‘Nokia’, drie capacitieve knoppen (terug, thuis en zoeken) en natuurlijk het scherm. Nokia heeft de bezels erg smal weten te houden en meldt dat 71% van de voorzijde van het toestel uit scherm bestaat. Dat is een mooie prestatie en zorgt ervoor dat het toestel redelijk compact is. Verder vinden we aan de onderzijde een Micro-USB aansluiting en aan de rechterzijkant drie (eigenlijk vier) knoppen. De volumeknoppen, aan/uitknop en fysieke cameraknop. De telefoon komt in verschillende kekke kleuren op de markt, waaronder felgroen, oranje en wit. Gezien de overname door Microsoft lijkt het er steeds meer op dat de Lumia 930 de laatste smartphone van Nokia is. Aankomende smartphones zullen waarschijnlijk wel de naam Lumia (of misschien Surface) dragen, maar het Nokia-logo verdwijnt hoogstwaarschijnlijk.

Beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd is het de bedoeling dat de Lumia 930 begin juli in de Nederlandse winkels ligt, met een adviesprijs van 499 euro. Waarschijnlijk zal deze snel wat zakken en zul je hem in combinatie met een (wat duurder) abonnement al snel gratis krijgen. In welke kleuren de telefoon hier uitkomt is nog niet bekend. Wat vind jij van deze smartphone?

Via: GSMinfo

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter