Onaangekondigde Lenovo smartphone met QHD-scherm duikt op

Op een elektronica-evenement in het verre Oosten is een nog onaangekondigde Lenovo-smartphone opgedoken. Het toestel is voorzien van absolute topspecificaties en een indrukwekkend design. Zo vinden we een 6” QHD-scherm, 16 megapixel camera, metalen behuizing, 4G-ondersteuning en Android 4.4. Concurrent voor de Samsung Galaxy Note 4?

Lenovo demonstreerde tijdens MAE 2014 (een elektronica-evenement in Azië) de K920. Niks bijzonders zou je zeggen, maar het gekke is dat de fabrikant de telefoon nog niet aangekondigd heeft. Afijn, Engadget heeft al even met het toestel kunnen spelen en ook de specificaties zijn bekend. Deze laten zien dat Lenovo prima in staat is telefoons te maken voorzien van de allerbeste specificaties en bijzonder uiterlijk. Hieronder noem ik de vooralsnog bekende specificaties even voor je op.

Specificaties Lenovo K920

De K920 – die waarschijnlijk de Vibe Z2 Pro gaat heten – is voorzien van een 6” scherm dat 2560 bij 1600 pixels telt, QHD dus. Deze resolutie is ook op de onlangs gepresenteerde LG G3 te vinden en is een stuk scheper dan Full-HD (1290 bij 1080 pixels), een resolutie die je op vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en Sony Xperia Z2 vindt). Intern is een Qualcomm Snapdragon 801 processor te vinden die waarschijnlijk op 2,5Ghz draait. Het gaat hier namelijk om de 8974AC variant, welke wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen (RAM). Er is 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig, onduidelijk is of er een Micro-SD slot is waarmee je het geheugen relatief en goedkoop kunt uitbreiden. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 16 megapixels, of deze bijvoorbeeld ook in 4K kan filmen is onbekend, al denk ik van wel. Hij is in ieder geval voorzien van OIS. Aan de voorzijde is  een 5 megapixel camera te vinden voor scherpe selfies en videogesprekken. De telefoon draait op de laatste versie van Android, 4.4 KitKat. Hierop draait Lenovo’s eigen schil die op zijn minst wat afwijkend te noemen is. Waar steeds meer fabrikanten hun grafische schil platter en rustiger maken (HTC > Sense 6 op de M8 LG > Optimus UI op de G3) bouwt Lenovo rustig verder op haar kleurrijke en speelse ontwerp. In Azië is men enorm fan van dit soort schillen maar mocht Lenovo dit toestel in Europa gaan verkopen dan kan het – denk ik – deze schil beter vervangen door stock Android. Leuke eigenschap van Lenovo smartphones is dat ze vaak zijn uitgerust met dual-sim technologie, en de K920 is hier geen uitzondering op. Het is dus mogelijk om twee simkaarten in deze telefoon te stoppen zodat je altijd bereikbaar bent op één toestel. Verder vinden we ondersteuning voor Wifi, Bluetooth, 3G/4G (onduidelijk welke banden), NFC, etc. Of draadloos opladen tot de mogelijkheden behoort is onduidelijk, maar gezien de metalen behuizing van de telefoon denk ik het niet.

lenovo k920 2

 

Ook het design van de K920 is bijzonder. 6” is natuurlijk erg groot, maar het bedrijf heeft de telefoon relatief compact weten te houden door smalle bezels. De behuizing van de K920 is opgebouwd uit één stuk aluminium, net als bij de HTC One en recente iPhones. Dit ziet er luxe uit en de telefoon is ook steviger, maar het zorgt er wel voor dat de achterkant van de telefoon niet verwijderbaar is. De accu even vervangen is dus niet mogelijk. De achterkant huisvest een zwarte balk met rode accenten met hierin de camera en LED-flitser. De camera steekt wel wat uit. Het toestel is met een dikte van 7,7 millimeter erg slank te noemen en voelt volgens Engadget erg goed aan.

Onder het scherm vinden we drie capacitieve knoppen, wat we steeds minder zien. Steeds meer fabrikanten stappen over op on-screen knoppen (zoals Google het graag ziet), of geven de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen tussen on-screen en off-screen (OnePlus). De knoppen bij de Lenovo K920 staan voor menu (links), thuis (midden) en terug (rechts). Verder zien we microfoons aan de onderzijde, een 3,5mm uitgang aan de bovenzijde en de knoppen aan de zijkanten. Ook de simkaartsloten lijken hier te zitten.

En verder?

Meer weten we vooralsnog niet. De accucapaciteit, de prijs en beschikbaarheid, verdere informatie, het blijft nog even koffiedik kijken. We zullen moeten wachten op een officiële aankondiging van Lenovo, en gezien het feit dat de fabrikant de telefoon al op een beurs showt denk ik dat die presentatie snel komt. Wanneer de K920 op de markt komt weten we dus nog niet, maar ik denk dat hij veel overeenkomsten gaat tonen met de Samsung Galaxy Note 4, die waarschijnlijk pas in september gepresenteerd wordt.

Via: Engadget China (vertaald)

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter