Update: Nu ook in Nederland! – Samsung lanceert (stilletjes) de Galaxy S3 Neo

Samsung heeft in Duitsland zonder al te veel poespas een nieuwe versie van de Galaxy S3 gelanceerd. De S3 Neo beschikt over dezelfde specificaties als de normale S3, alleen draait hij op Android 4.4.2 KitKat en is hij voorzien van 1,5GB werkgeheugen. De telefoon kost €270, inmiddels is hij ook in Nederland verkrijgbaar.

Nederland

Samsung heeft de S3 Neo inmiddels uitgebracht in Nederland.

Samsung’s KitKat-probleem…

Toen Samsung bekend maakte dat de S3 geen KitKat update zou krijgen wegens ’te weinig werkgeheugen’ was de wereld te klein. Mensen waren woedend op het bedrijf. Waarom? De S3 beschikt over 1GB werkgeheugen (ook wel RAM genoemd) en volgens Samsung is dat onvoldoende om Android 4.4 KitKat te draaien. Dit gaat regelrecht tegen de visie van Google, Android 4.4 en vele mensen in, want diverse fabrikanten hebben bewezen dat toestellen met 1GB werkgeheugen prima KitKat kunnen draaien. Neem de Motorola Moto E, deze smartphone gaat 119 euro kosten, is voorzien van 1GB werkgeheugen en draait Android 4.4. Hoe hij loopt? Volgens vele reviews prima.

Daarom verwachtten veel mensen dat Samsung ook de S3 een update naar KitKat zou geven, al hadden ze officieel geen poot om op te staan. Volgens Google moet een fabrikant zijn toptoestel minimaal 18 maanden van updates voorzien, en de S3 was daar bij de introductie van KitKat al overheen. Zeer waarschijnlijk is Samsung’s schil over Android heen (TouchWiz) dus de boosdoener. Samsung gaat hier niks mee doen, S3-eigenaren blijven hangen in Jelly Bean.

…en haar oplossing

Maar toen kwam plots de S3 Neo. Voorzien van dezelfde specificaties als de normale S3, alleen met 0,5GB meer werkgeheugen. Dat is blijkbaar voldoende geweest om wél Android 4.4 KitKat te kunnen draaien, want de Neo draait deze versie out of the box. De telefoon is vooralsnog in een paar landen verkrijgbaar, waaronder Duitsland. Het toestel gaat daar voor €270 over de toonbank en is beschikbaar in de kleuren blauw en wit, net als de normale S3.

Belangrijkste specificaties

  • 4,8” HD-scherm (1280 x 720 pixels)
  • 1,4Ghz  quadcore processor
  • 1,5GB werkgeheugen
  • 16GB interne opslagcapaciteit, Micro-SD slot aanwezig
  • Wifi, Bluetooth, 3G, géén 4G
  • 8MP camera (achterzijde)
  • Verwisselbare batterij
  • Android 4.4.2 KitKat icm TouchWiz

Zou jij de S3 Neo overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone?

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter