Samsung presenteert Galaxy Tab S modellen

Samsung heeft gisteren twee nieuwe tablets gepresenteerd, welke allebei voorzien zijn van high-end specificaties zoals een vingerafdrukscanner, QHD-scherm, 3GB werkgeheugen en octacore processor. Het bijzondere van de Galaxy Tab S modellen is dat ze beschikken over een AMOLED-scherm, het beste paneel wat je voor een tablet kunt gebruiken.

Tijdens een eigen evenement vannacht in New York heeft Samsung een nieuwe tabletserie gepresenteerd; Galaxy Tab S. De twee modellen beschikken over schermen van 8,4” en 10,5” en kenmerken zich van andere tablets door het gebruikte AMOLED-paneel. Hieronder lees je meer over wat er zo bijzonder is aan AMOLED-technologie. Allereerst de specificaties, want die mogen er zeker wezen.

Specificaties

 • 8,4” of 10,5” AMOLED-scherm (2560 x 1600 pixels)
 • Exynos octacore processor (quadcore @ 1,3Ghz en quadcore @ 1,9Ghz)
 • 3GB werkgeheugen (RAM)
 • Vingerafdrukscanner (net als op de Galaxy S5)
 • Android 4.4.2 KitKat icm Samsung TouchWiz
 • 8MP camera (achterzijde), 2,1MP camera (voorzijde)
 • 16 of 32GB interne opslagcapaciteit (afhankelijk van welk model je kiest), uitbreidbaar via Micro-SD (max. 128GB)
 • Komen in twee kleuren; wit en brons (ziet er uit als zwart)
 • 10,5”: 7900 mAh accu, 8,4”: 4900 mAh
 • Slechts 6,6 millimeter dik
 • 10,5”: 465 gram, 8,4”: 294 gram

AMOLED; wat is er zo bijzonder aan?

AMOLED-schermen zijn op verschillende punten beter dan andere panelen. Zo heeft hij een snellere responstijd, verbruikt hij minder energie (bij de kleur zwart gaan pixels uit, ipv dat ze zwart weergeven, bijvoorbeeld), heeft het scherm een hoger contrast en geeft het kleuren beter weer. Deze spatten meer van het scherm af. AMOLED-panelen worden veel gebruikt in Samsung-smartphones, bijvoorbeeld voor de Galaxy S4.

Accessoires

Het bedrijf komt ook met verschillende accessoires voor de tablets, drie om precies te zijn. Het gaat om een simpele cover, een bookcover (welke in verschillende standen te plaatsen is) en een Bluetooth toetsenbordhoes. Laatstgenoemde komt naar mijn weten alleen voor het 10,5” model uit. Prijzen beschikbaarheid van de accessoires zijn nog niet bekend gemaakt.

samsung galaxy tab s cover toetsenbord

 

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

De twee Galaxy Tab S modellen liggen 4 juli in de Nederlandse winkels, al bestaat er nog wat onduidelijkheid over de prijzen. We weten dat de 8,4” versie (Wifi-only) met 16GB opslagcapaciteit 399 euro gaat kosten. De 10,5” variant (Wifi-only) met 16GB geheugen gaat 499 euro kosten. Er komen dus ook 32GB versies en modellen met 4G-ondersteuning, maar of die ook al 4 juli in de winkels liggen is niet bekend. Wat ze moeten opbrengen ook niet.

Via: TabletGuide.nl

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons