Samsung: ‘S5 LTE-A komt niet naar Nederland’

Samsung presenteerde een paar dagen geleden een verbeterde versie van de Galaxy S5, voorzien van onder andere een QHD-scherm en snellere processor. Deze LTE-A editie komt (vooralsnog) alleen uit in Zuid-Korea en gaat omgerekend 920 dollar kosten, zo maakte Samsung bekend. Nederlanders die het toestel willen aanschaffen worden dus teleurgesteld.

De Galaxy S5 werd eind februari door Samsung onthuld en is pas een paar maanden in Nederland verkrijgbaar, maar blijkbaar vond Samsung het alweer tijd voor een ‘opvolger’. Het bedrijf presenteerde deze week in Zuid-Korea de Galaxy S5 LTE-A, een S5 met betere specificaties die exclusief in het net genoemde land verschijnt. Voor een flinke prijs overigens, omgerekend 920 dollar. Samsung heeft bekendgemaakt dat het geen plannen heeft om de telefoon in andere landen uit te gaan brengen, Nederlandse fans zullen het dus moeten doen met de normale S5. Hieronder de specificaties van de S5 LTE-A.

Specificaties Samsung Galaxy S5 LTE-A

Qua uiterlijk zijn de S5 en S5 LTE-A gelijk aan elkaar en ook functies als de vingerafdrukscanner en hartslagmonitor vinden we op beide toestellen. Hetzelfde geldt voor de software die op de telefoons geïnstalleerd is, Android 4.4 KitKat. Nee, de echte verschillen zitten binnenin het toestel. Waar de S5 voorzien is van 2GB werkgeheugen (ook wel RAM genoemd), beschikt de LTE-A editie over 3GB. Dit is waarschijnlijk gedaan om ervoor te zorgen dat de telefoon niet gaat haperen vanwege het hogeresolutie scherm. De S5 beschikt over een Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels), maar de LTE-A variant stuurt 2560 bij 1600 pixels aan, een flinke upgrade dus. Deze resolutie draagt de naam QHD of 2K en is ook te vinden op recent gepresenteerde vlaggenschepen als de Oppo Find 7 en LG G3. Beide telefoons hebben een 5,1” scherm.

Ook is de S5 LTE-A voorzien van een snellere processor; de Qualcomm Snapdragon 805 tegenover de Snapdragon 801 in de normale S5. Ook dit is waarschijnlijk gedaan om ervoor te zorgen dat het QHD-scherm niet voor snelheidsproblemen gaat zorgen. Tenslotte ondersteunt de S5 LTE-A snellere netwerken, die de naam – je raadt het al – LTE-A(dvanced) dragen. In theorie kun je hiermee snelheden halen tot 200mb/s, al is dit in de praktijk in Nederland nog niet mogelijk.

de blauwe s5

Reageren

Wat vind jij van de Galaxy S5 LTE-A? Zou jij hem graag in de Nederlandse schappen zien?

Via: Androidworld

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter