Sony Xperia T2 Ultra nu verkrijgbaar in Nederland

Sony heeft zonder poespas de Xperia T2 Ultra gelanceerd in Nederland. De telefoon heeft een 6” display, 3000 mAh accu en een kenmerkend design. Hij is al verkrijgbaar voor zo’n 350 euro, en de verwachting is dat de prijs alleen maar lager wordt, want zijn opvolger – de T3 Ultra – komt eind volgende maand al in de schappen te liggen.

De Sony Xperia T2 Ultra is nu verkrijgbaar in Nederland, onder andere bij webshop Belsimpel.nl, waar hij 352 euro kost. Het toestel komt op de markt in drie kleuren (zwart, wit en paars), Belsimpel heeft vooralsnog alleen de zwarte versie in het assortiment.

Het design van de smartphone laat duidelijk zien dat we hier met een Xperia-toestel te maken hebben. Rechthoekig, strak, een fysieke cameraknop, de drie bekende logo’s achterop (Sony, Xperia & NFC), een opvallende camera. Toch heeft de telefoon wat punten waaruit blijkt dat het niet een oudere Xperia in een groter jasje is. Zo lijkt de achterkant van wat glimmender materiaal gemaakt te zijn en ook de hoeken zien er afgeronder uit. Een grote speaker balk aan de achterzijde moet voor goed geluid zorgen, terwijl de smalle bezels aan de voorzijde de grote telefoon toch zo compact mogelijk proberen te houden. De afmetingen van de T2 Ultra zijn 165 x 83 x 77 millimeter, hij weegt 172 gram. Hij is dus relatief dun en licht, waardoor hij wat minder als een 6” toestel aanvoelt.

sony xperia t2 ultra

Specificaties Sony Xperia T2 Ultra

De telefoon beschikt over een 6” IPS-display dat 1280 bij 720 pixels telt, HD dus. Voor zover bekend heeft Sony geen speciale functies in de software doorgevoerd om het grote beeldscherm extra te benutten. Aan de achterzijde vinden we een 13 megapixel camera, aan de voorzijde een 1,1 megapixel exemplaar. Deze is voorzien van softwarematige functies om je selfies op te vrolijken en kan videogesprekken in HD-resolutie voeren. De accu is met 3000 mAh enorm groot en gezien de specificaties van het toestel verwacht ik dat je makkelijk een dag met de T2 Ultra vooruit kunt. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 400, dit is een op 1,4Ghz geklokte quadcore processor. Deze wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen, intern is 8GB aan opslagcapaciteit te vinden wat door middel van een Micro-SD kaartje relatief makkelijk en goedkoop is uit te breiden. De T2 Ultra heeft ondersteuning voor NFC, Wifi, GPS, Bluetooth, 3G en 4G-netwerken. Hij draait op Android 4.3 Jelly Bean, een update naar 4.4 KitKat staat in de planning.

Wat vind jij van deze telefoon?

Via: GSMhelpdesk

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter