THL presenteert 5” smartphone met 5000 mAh accu

Het Chinese THL heeft vandaag een smartphone gepresenteerd die beschikt over een 5000 mAh accu. Het bedrijf heeft deze monsterlijke capaciteit in een 5” toestel met prima specificaties weten te stoppen, en dit alles gaat zo’n 299 dollar kosten. Wanneer de telefoon op de markt komt is echter nog onduidelijk, al komt hij waarschijnlijk wel beschikbaar in Nederland.

Specificaties

De THL 5000 is een smartphone met s’ werelds grootste accu, en dat laat de fabrikant goed zien door hem een simpele doch duidelijke naam te geven. Met 5000 mAh zou je heel lang met het toestel moeten kunnen doen, zoals de afbeelding hieronder aangeeft. Omdat deze informatie door het bedrijf zelf verstrekt is nemen we het met de bekende korrel zout, maar gezien de capaciteit van de accu verwachten wij wel wat. Daarnaast is de accu voorzien van QuickCharge techniek, al ontbreekt daar veel informatie over. Of het vergelijkbaar is met hoe de Oppo Find 7 oplaadt weten we niet. Het is mogelijk om met de THL 5000 andere apparaten op te laden, iets wat we ook terugvinden op de Huawei Ascend Mate 2. En oh ja, voor wie denkt dat zo’n enorme accu voor een dikke telefoon zorgt; dat valt hartstikke mee. Met 8,9 millimeter hoeft de THL 5000 zich nergens voor te schamen.

thl device 5000mah

Verder is de telefoon voorzien van goede specificaties zoals een 5” Full-HD scherm, MediaTek octacore processor, 2GB werkgeheugen, 13 en 5 megapixel camera’s en 32GB interne opslagcapaciteit. Ook functies als NFC, Bluetooth, GPS, een ingebouwde FM-radio NXP audio verbeteraar ontbreken niet. 4G-Ondersteuning helaas wel. Op welke Android-versie de telefoon draait is nergens terug te vinden, maar we zien blauwe iconen in de statusbalk, die zal het wel Jelly Bean zijn, helaas. THL heeft verder een eigen schil over het besturingssysteem heengelegd, welke doet denken aan die van andere Chinese fabrikanten als Huawei en ZTE. Softwarefuncties als ‘dubbel tikken om het scherm te ontwaken/sluimeren’ en ’teken – wanneer het scherm uitstaat – een C om de camera op te starten’ zijn aanwezig, wat ondergetekende best wel tof vindt.

Prijs en beschikbaarheid

Smartphones van het Chinese merk THL zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij O-DROID Store. De retailer geeft tegenover Digimind aan dat de kans groot is dat zij de telefoon in Nederland gaan aanbieden en noemt een prijs van rond de 300 euro. Wanneer ze de telefoon gaan verkopen konden ze nog niet melden.

bevestiging o droid store thl

 

Meer informatie over de THL 5000 vind je op de site (Engelstalig) van de fabrikant. Wat vind jij van deze telefoon?

Via: PhoneArena

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter