Wolfgang AT-AS50HD zaterdag 28 juni verkrijgbaar bij de Aldi

Aldi heeft bekendgemaakt zaterdag 28 juni weer een Wolfgang smartphone te gaan verkopen, dit maal de AT-AS50HD. Deze smartphone, voorzien van een 5” 720p-scherm, quadcore processor en 8 megapixel camera, gaat 179 euro kosten. De voorraad zal – Aldi kennende – erg beperkt zijn, dus wees er vroeg bij.

Wolfgang smartphones zijn vanwege hun prijs/kwaliteitverhouding bijzonder populair, maar ook bijzonder lastig aan te schaffen. Supermarktketen Aldi was tot voor kort de enige die de toestellen aanbood en de voorraad in de filialen was altijd zeer beperkt, soms maar tien stuks. Recent lanceerde Wolfgang haar eigen webshop, waardoor het voor de consument mogelijk is diverse smartphones via internet aan te schaffen, in plaats van in alle vroegte (en drukte!) bij de lokale Aldi voor de deur te staan. Vooralsnog is de AT-AS50HD niet in de webshop te vinden, wil je hem aanschaffen dan zul je dus echt naar de Aldi moeten de 28ste.

Specificaties Wolfgang AT-AS50HD

De specificaties van de telefoon zijn niet erg indrukwekkend, maar – op papier – zeker niet slecht te noemen. Als je kijkt naar het prijskaartje van 179 euro is de AT-AS50HD zelfs een bijzondere verschijning te noemen. Zo is het toestel voorzien van een 5” IPS-LCD scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, HD-resolutie dus. Intern is een MediaTek quadcore processor te vinden ,welke zijn werk op 1,3Ghz doet. Deze wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen (RAM) en de gebruiker heeft de beschikking over 4GB opslagcapaciteit, al zal de uiteindelijke ruimte waarschijnlijk iets meer dan 2GB zijn. Een Micro-SD kaart heb je dus eigenlijk wel nodig en gelukkig kan de telefoon hiermee overweg. Het aanwezige Micro-SD slot ondersteunt kaartjes van maximaal 32GB. Zoals alle Wolfgang-smartphones is de telefoon voorzien van dual-sim technologie, je bent dus altijd bereikbaar op twee simkaarten. Ondersteuning voor 4G/LTE-netwerken ontbreekt helaas, maar gezien het prijskaartje zal dit niet als een verrassing komen. Functies als Bluetooth, GPS, een FM-radio en Wifi zijn natuurlijk aanwezig en ook twee camera’s ontbreken niet. Voor selfies en videogesprekken is een 2 megapixel exemplaar aan de voorzijde aanwezig, aan de achterzijde vind je een 8 megapixel exemplaar die wordt bijgestaan door een flitser.

Er is een 2100 mAh batterij aanwezig, opladen gaat via Micro-USB. De telefoon draait op een sterk verouderde versie van Android, namelijk 4.2 Jelly Bean. Wolfgang heeft haar eigen schil over Android heengelegd, welke naar mijn mening niet erg storend is. Helemaal nodig vind ik hem ook niet, vorige toestellen waren voorzien van stock-Android en dat zag er wat gelikter uit. De afmetingen van de telefoon zijn 140 x 70 x 8,3 millimeter en hij weegt 159 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd is de Wolfgang AT-AS50HD zaterdag 28 juni verkrijgbaar bij de Aldi, al zal de voorraad zeer waarschijnlijk beperkt zijn. Mocht je dus een toestel willen aanschaffen dan raad ik je aan vroeg (lees: voor openingstijd) bij de lokale Aldi aanwezig te zijn, de telefoon kost 179 euro.

Via: GSMhelpdesk

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter