Op zoek naar een selfie-smartphone? Check de nieuwe Sony Xperia C3

Selfies zijn hot en steeds meer fabrikanten springen daarop in door smartphones met goede front-camera’s op de markt te brengen. Vandaag kunnen we Sony aan dit rijtje toevoegen, middels een persbericht presenteerde het bedrijf de Xperia C3, een 5,5” toestel met een bijzonder goede selfiecamera.

Om maar direct met de deur in huis te vallen; de Xperia C3 komt vooralsnog niet naar Nederland, zo meldt de fabrikant aan Tweakers. De telefoon is daarom niet echt interessant voor het gros van de Nederlanders, maar het toestel zelf is wel de moeite om even te bespreken.

Camera

Deze telefoon heeft de camera aan de voorzijde als grootste verkoopargument, en dat mag duidelijk zijn. Met 5 megapixels is de resolutie niet schokkend hoog, toestellen als de OnePlus One en HTC One M8 schieten selfies in dezelfde kwaliteit. De Huawei Ascend P7 beschikt over een 8 megapixel frontcamera en door de roterende camera kan de Oppo N1 plaatjes klikken in 13 megapixels. Nee, de Xperia C3 moet het meer hebben van softwarematige toepassingen en een flitser aan de voorzijde. Tevens is er een groothoeklens aanwezig. De flitser aan de voorzijde moet kiekjes verbeteren bij weinig licht en door middel van een aantal speciale fotobewerkingsapplicaties die Sony op de telefoon heeft geïnstalleerd moeten selfies er prachtig uitzien.

Aan de achterzijde is natuurlijk ook een camera te vinden, dit is een ‘normaal’ 8 megapixel exemplaar dat wordt bijgestaan door een LED-flitser.

Specificaties

Qua specificaties is de Xperia C3 geen hoogvlieger. Met een 5,5” HD-scherm (1280 bij 720 pixels), Qualcomm Snapdragon 400 processor, 1GB werkgeheugen en 2500 mAh batterij volstaat de telefoon natuurlijk wel. Ook ondersteuning voor Wifi, Bluetooth, NFC en (Chinese) 4G-netwerken is aanwezig. In Nederland kan de C3 alleen met 2G- en 3G-netwerken overweg. De telefoon komt in twee uitvoeringen, single-sim en dual-sim. Zoals Sony wel vaker doet komt ook deze smartphone uit in diverse kleuren; zwart, wit en mintgroen. De C3 draait op de meest recente versie van Android, 4.4 KitKat. Hierop heeft Sony haar eigen schil toegepast, welke licht afwijkt van vanille Android.

Design

Qua design past de C3 uitstekend in Sony’s Xperia-designlijn. Vierkant, grote bezels, weinig poespas, de kenmerkende ronde aan- en uitknop, de fysieke cameraknop en een forse speaker aan de achterzijde. Het lijkt alsof de telefoon ook aan de voorzijde twee speakers heeft (boven en onder het scherm), maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Het toestel is met 7,6 millimeter lekker dun te noemen en weegt slechts 150 gram, wat erg weinig is voor een 5,5” device.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia C3 komt in augustus op de markt in China, waarop andere landen moeten volgen. Sony heeft dus al bekendgemaakt dat Nederland waarschijnlijk niet bij deze landen hoort, maar je weet het maar nooit. Een prijs heeft het bedrijf nog niet laten weten. Kijk jij uit naar deze selfiesmartphone?

Via: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons