Gerucht: ASUS presenteert eerste smartwatch tijdens de IFA

Google maakte bij de presentatie van Android Wear bekend dat naast LG, Motorola en Samsung ook ASUS een – op Wear draaiende – smartwatch uit gaat brengen. Nu gaan er geruchten dat het slimme horloge goedkoper en mooier wordt dan de modellen die momenteel verkocht worden.

In juni dit jaar lieten ASUS en Google weten dat eerstgenoemde met een Android Wear smartwatch gaat komen. Wanneer, hoe duur deze gaat worden, hoe hij eruit ziet en wat de specificaties zijn weten we momenteel nog niet, maar daar lijkt snel verandering in te komen. Bronnen hebben laten weten dat ASUS van plan is haar smartwatch tijdens de IFA te zullen gaan presenteren, al werd er niks gezegd over een releasedatum. ASUS heeft een persconferentie staan op drie september, wat zou betekenen dat het horloge over een paar weken het levenslicht ziet.

Teasers: mooi design en lage prijs

ASUS is in ieder geval al begonnen met het teasen (lees: ons nieuwsgierig maken) van het product, zo liet het bedrijf weten dat Google onder de indruk was van het design. De internetgigant zou de smartwatch zelfs mooier vinden dan andere smartwatches, dat schept verwachtingen. Nu zijn de Gear Live (Samsung) en G Watch (LG) niet bijzonder qua design, maar de Moto 360 (Motorola) ziet er erg gaaf uit. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het uiterlijk van ASUS’ horloge, en naar de prijs natuurlijk. ASUS meldt namelijk dat haar smartwatch goedkoper wordt dan andere modellen, al is er geen duidelijke prijs bekendgemaakt. Maar als je weet dat zowel de G Watch als de Gear Live 199 euro kosten zal die van ASUS dus voor minder in de schappen komen te liggen. Bronnen noemen een prijs van tussen de 99 en 149 dollar, waaruit blijkt dat hij dus én erg goedkoop wordt én in ieder geval in Amerika de verkoop in zal gaan. Of we deze smartwatch ook in Nederland gaan zien is nog even afwachten, hopelijk horen we dat op 3 september.

Wat verwachten jullie van ASUS haar smartwatch? Overwegen jullie er een aan te schaffen als hij een mooier uiterlijk en lagere prijs dan huidige modellen heeft?

Via: Androidworld

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons