LG presenteert G Watch R; ronde versie van de G Watch

LG heeft de G Watch R gepresenteerd. Deze wearable is in feite niets meer dan een G Watch met een andere behuizing en verschijnt in het vierde kwartaal voor een adviesprijs van 299 euro. 

De LG G Watch is nog geen twee maanden verkrijgbaar in Nederland en heeft nu dus een familielid gekregen. Of je het een opvolger kunt noemen weet ik niet want het enige verschil tussen de G Watch en G Watch R is de behuizing. Eerstgenoemde heeft een – onopvallende – rechthoekige behuizing, de R-versie (waarbij R zeer waarschijnlijk voor round staat) heeft een volledig ronde behuizing. Dit model is ook duurder dan de ‘normale’ G Watch, hij krijgt een prijskaartje van 299 euro mee. De normale variant kost momenteel net geen 200 euro.

Behuizing

De G Watch R beschikt dus over een volledig ronde behuizing, dit is goed te zien op bovenstaande foto. Zelf doet het ontwerp mij denken aan de Icewatch, maar dat terzijde. Hij ziet er in ieder geval veel minder ‘smartwatcherig’ uit dan de rechthoekige G Watch, iets wat sommige mensen erg zal bekoren.

Specificaties

Intern is de R hetzelfde als de G Watch, wat inhoudt dat hij water- en stofdicht is. Het scherm van de smartwatch meet 1,3″ en telt genoeg pixels om lekker scherp over te komen, zo is mijn ervaring. Intern is 512MB werkgeheugen te vinden en er is 4GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Qua processor beschikt de G Watch (R) over een Qualcomm Snapdragon 400, een chipset die bijvoorbeeld ook in de Motorola Moto G te vinden is. Kan dus ook prima gebruikt worden voor wearables, zo blijkt. Last but not least draait natuurlijk ook deze G Watch op Android Wear.

Hieronder een afbeelding van de originele G Watch. Welke heeft jouw voorkeur?

lg-g-watch

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons