‘Motorola Moto 360 gaat 250 dollar kosten’

De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy heeft een pagina van de aankomende Motorola Moto 360 online gezet. Deze geeft naast de ‘coming soon’ tag aan dat de retailer het horloge voor 250 dollar gaat verkopen. Tevens staat de hele specificatielijst er, deze geeft interessante informatie.

De Motorola Moto 360 lijkt dan eindelijk te komen, zo kunnen we opmaken. Deze week liet het bedrijf een selecte groep mensen weten dat zij voor 5 september hun adresgegevens moeten achterlaten, dan wordt de Moto 360 ‘snel’ verstuurd. Nu ook Best Buy een ‘coming soon’ tag heeft staan lijkt een officiële lancering aanstaande. Motorola stuurde een paar dagen geleden persuitnodigingen voor de IFA (5 tot en met 10 september), het slimme horloge was hier duidelijk op te zien. Het zou dus kunnen dat de Moto 360 5 september officieel gepresenteerd wordt en dan binnen een week in de winkels ligt.

De specificaties van de Moto 360 vind je ook op de betreffende pagina, ik noem de belangrijkste hieronder voor je op.

  • 1,5” LCD touchscreen (320 X 290 pixels)
  • Bluetooth 4.0
  • Werkt met smartphones die draaien op Android 4.3 of hoger
  • Ingebouwde hartslagsensor
  • Ingebouwde stappenteller
  • Waterproof tot 1 meter voor 30 minuten
  • Behuizing van roestvrijstaal en een plastic achterkant (waarschijnlijk om het horloge mee kunnen op te laden)
  • Texas Instruments processor

Best Buy meldt op de productpagina van de Moto 360 een prijs van $249,99, een scherpe prijs. Vijf tientjes duurder dan de LG G Watch en Samsung Gear Live, maar velen zijn het erover eens dat de Moto 360 een gaver device is. Het ronde design en enkele specificaties zorgen voor een hoop enthousiasme onder (tech)-liefhebbers, waaronder ikzelf. Of en zo ja wanneer de Motorola Moto 360 naar Nederland komt is nog onbekend, maar het zou best kunnen dat het bedrijf haar smartwatch – die draait op Android Wear – vooralsnog alleen in Amerika uitbrengt. Mocht het apparaat wel naar Europa komen dan is de kans groot dat de dollarprijs wordt omgerekend naar euro’s.

Check hier de officiële Moto 360 website. De productpagina op de Best Buy site vind je hier.

Wat vinden jullie van dit nieuws?

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons