Samsung Gear Live nu verkrijgbaar in Nederland voor €199

Samsung verkoopt de smartwatch – die draait op het nieuwe Android Wear – voor 199 euro in haar webshop. De Gear Live beschikt over een 1,63” scherm, is water- en stofdicht en hartslagsensor. Het is een goede concurrent voor de LG G Watch, die ook draait op Android Wear en dezelfde prijs heeft.

Specificaties

De Samsung Galaxy Gear is recent aangekondigd en praktisch niets meer dan de Galaxy Gear 2 met een ander besturingssysteem. Waar de Gear 2 op Tizen draait, beschikt de Gear Live over Android Wear. Dit houdt in dat de Gear Live – net als de Gear 2 – draait op een 1,2 Ghz processor die wordt bijgestaan door 512MB werkgeheugen (RAM). Het 1,63” Super AMOLED-scherm telt 320 bij 320 pixels, mooi scherp dus. Het interne geheugen is 4GB groot, je kunt er dus diverse applicaties op installeren (dat installeren doe je op je gekoppelde telefoon middels de Android Wear-applicatie). De Gear Live werkt alleen als hij in verbinding staat met je Android-telefoon (deze dient minimaal op Android 4.3 Jelly Bean te draaien), dit gaat via Bluetooth 4.0. De batterij van het slimme horloge is 300 mAh groot en gaat volgens Samsung 1 dag mee bij normaal gebruik en 2 dagen bij minder gebruik. In de praktijk zal het erop neer komen dat je het horloge waarschijnlijk iedere nacht aan de oplader zal moeten leggen.

Je bedient de Gear Live via veegbewegingen (swipen over het scherm) en spraak. Deze spraakbesturing werkt nog niet goed in het Nederlands. Het toestel beschikt over verschillende sensoren, waaronder een hartslagsensor en gyroscoop.

De afmetingen van de Samsung Gear Live zijn als volgt: 56,4 x 37,9 x 8,9 millimeter. Met slechts 59 gram lijkt de smartwatch mij geen echte last om je pols, een normaal horloge zal ongeveer hetzelfde gewicht hebben.

Bestellen

Vooralsnog is de Gear Live alleen in de kleur zwart leverbaar en kost hij 199 euro als je hem bestelt via Samsung’s webshop.
Heb jij interesse in deze smartwatch, of ga je voor een andere?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons