Tip: haal alles uit Google Zoeken (Android)

Google Zoeken (ook bekend onder de naam Google Now) biedt gebruikers vele mogelijkheden om hun toestel slim te gebruiken. Veel Nederlanders hebben echter niet door hoe ze dit voor elkaar krijgen, daarom vertel ik je in dit artikel hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze dienst. Let op, ik bespreek hier de Android-versie.

Allereerst zijn er diverse vereisten om gebruik te kunnen maken van deze tip. Zo moet je telefoon voorzien zijn van de laatste versies van Google Play Services en Google Zoeken (Now). Dit kun je checken door naar de Play Store te gaan en bij ‘mijn apps’ te kijken of er updates klaarstaan. Tevens dient je device op Android 4.1 Jelly Bean of hoger te draaien.

Waar zorgt deze tip voor?

Deze tip geeft jouw alle mogelijkheden die Google Zoeken (alias Now) te bieden heeft. Zo kun je – wanneer je de tip geactiveerd hebt – vanuit elke app Google Now opstarten, de dienst vragen stellen of bijvoorbeeld een reminder toevoegen. Dit zijn dingen die niet mogelijk zijn als je toestel in het Nederlands staat en je de opties in Now niet geactiveerd hebt. Simpel gezegd activeert het stemcommando’s en brengt het meer mogelijkheden dan de app je in het Nederlands biedt.

App review Google Now 1

Stappen

Stap 1: Zet je toestel in het Engels. Ga naar de instellingen en selecteer bij ‘taal en invoer’ English (US). Je device staat dan in het Engels, op naar de volgende stap.

Stap 2: Ga naar de Google Zoeken app (Google Now). Scroll naar beneden en klik rechtsonder op de drie rondjes die onder elkaar staan afgebeeld. Klik vervolgens op ‘settings’. Zorg ervoor dat Google Now aan staat en ga vervolgens naar ‘Voice’. Controleer of ‘Speech output’ aangevinkt is en klik daarna op ‘Ok Google detection’. Vink de bovenste twee kopjes aan, mochten ze uitstaan.

Stap 3: Mocht het vakje ‘From any screen’ uitstaan en je vinkt hem aan dan krijg je een korte uitleg en training van hoe het werkt. Vervolgens dien je drie keer ‘Ok Google’ te zeggen zodat je stem goed herkend wordt. Wanneer dit is voltooid ben je klaar.

Sluit de app en de functie is geactiveerd! Laat je even weten wat jij van deze optie vindt?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons