iPhone Kalibreren

Tip: iPhone batterij Kalibreren

Gaat de batterij van jouw iPhone snel leeg?

Dan is het kalibreren van jouw iPhone misschien de oplossing voor jou! Ik was onlangs in de Apple Store in Amsterdam en ik werd hier op gewezen door een Apple Genius (medewerker). De harde reset kende ik al, maar kalibreren nog niet. Hieronder lees je hoe het moet.

Op verschillende websites staat omschreven hoe dat kalibreren van de iPhone moet, maar veel vergeten 1 stap, volgende de Apple medewerker. Ga als volgt te werk:

 • Laat de batterij van de iPhone helemaal leeg lopen tot hij vanzelf uit gaat.
 • Laat hem 2 uur liggen zonder op te laden.
 • Sluit de iPhone aan op een originele oplader van Apple met een originele kabel.
 • Laat de iPhone nu liggen tot hij helemaal is opgeladen (100%).
 • Laat de iPhone vervolgens nog minimaal 2 uur aan de oplader liggen.

Hierna zal jouw iPhone weer bruikbaar zijn met een betere accuduur.

Dit zijn de stappen die de Apple medewerker aan mij uitlegde. Simpel gezegd reset de batterij zichzelf hier mee. De accu wordt gekalibreerd. Dit zou volgens de theorie direct de batterijduur verlengen met een paar uurtjes. Ik heb dit zelf niet kunnen testen omdat ik een nieuwe iPhone van de Apple Store heb gekregen, waar de batterij nog perfect van werkt.

batterijduur iphone

Harde reset

Je leest ook andere methodes op internet. Vaak wordt aangegeven om een harde reset te geven. Dit doe je door de homeknop en de uit/aanknop tegelijk in te drukken tot op je scherm een Apple logo verschijnt. Dit is een methode waarmee je de iPhone een harde reset geeft. Dit houdt niet in dat u al uw apps of gegevens kwijt bent. Simpel gezegd zorgt dit er voor dat het systeem een harde reset krijgt, waardoor de iPhone weer zou moeten werken zoals hij zou moeten werken. Dit heeft in principe niets met de batterijduur te maken. Het is overigens naar mijn inzien niet onverstandig om voor het kalibreer-proces eerst de iPhone een harde reset te geven.

Overigens wil ik niet zeggen dat dit DE oplossing is voor jouw batterijproblemen maar ik hoop dat het werkt bij jouw iPhone….

Succes! en laat hieronder weten of het gewerkt heeft voor jou!

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (2)

 • Avatar

  M.P, Roovers

  |

  Hallo,
  Ik wil mijn iphone 4s kalibreren maar heb geen officieele kabel meer. Weet jij daar een oplossing voor. Kabel kopen is voor mij geen optie,die is duurder dan een nieuwe accu.
  Ben benieuwd naar het antwoord,groet Flip

  Reply

  • Avatar

   Nathan Okkerse

   |

   Hoi flip,

   Gewoon proberen met een niet orginele kabel, als het een goede kabel is zou t ook moeten lukken!

   Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons