App-review: Month (kalender widgets voor Android)

Op zoek naar mooie kalender widgets voor je Android-toestel? Month is de app die je zoekt. Voorzien van thema’s als Android L en Google Now, helemaal gratis en met frequente updates is dit zeker een applicatie die een kans verdient.

Wat is ‘Month’?

Month: Calender Widget wekt de indruk slechts één widget te zijn, maar dat is niet zo. Er zijn vele (gratis) widgets om te gebruiken en door het aanschaffen van betaalde thema’s heb je uiteindelijk meer dan 70+ exemplaren tot je beschikking. Deze kun je nog verder aanpassen door onder andere te kiezen wat de agenda nog meer moet laten zien, bijvoorbeeld wie er op de betreffende dag jarig is of hoeveel afspraken er gepland staan. De applicatie is vertaald naar het Nederlands, al zijn er wel enkele spelfouten aanwezig. De instellingen zijn echter goed te begrijpen en met enkele kliks pas je een hoop aan.

Voorbeelden van thema’s

Hieronder vind je enkele voorbeelden van thema’s die de app biedt. Deze zijn gratis te gebruiken. Een (eenmalige) in-app aankoop van 2,69 zorgt ervoor dat je nog ruim 50 andere thema’s tot je beschikking krijgt.

screenshot 2

Een fraai Android L thema.

instellingen

Menu in de app.

screenshot 1

Een van de Google Now thema’s.

screenshot 3

Dit krijg je in beeld als je op een dag klikt. Veeg je naar links dan ga je naar de volgende dag, veeg je naar rechts dan krijg je de vorige dag.

screenshot 4

Een simpel thema.

screenshot 5

In vuur en vlam, ook dat kan bij Month.

 

Meer informatie en downloaden

De app is 6,8MB groot en heeft vele positieve recensies in de Google Play Store, gemiddeld scoort ‘Month’ een 4,6. Hij werkt op Android-apparaten die draaien op versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger en ontvangt geregeld updates.
Month: Calender Widget is hier te downloaden in de Google Play Store. De app biedt vele gratis-thema’s, al kun je door middel van in-app aankopen meer ontwerpen verkrijgen en de – alleen in de app getoonde – reclame verwijderen. Betaal je 2,69 dan heb je direct alle thema’s (meer dan 70) en ben je van de reclame af. Geen geld als je écht van personalisatie houdt, vind ik.

Geen zin (of niet in de mogelijkheid) om voor de app te betalen? Mijn ervaring is dat je zonder geld uit te geven een aantal schitterende en goed functionerende kalender-widgets hebt. Als je een Android-device hebt zou ik deze applicatie zeker een kans geven. Laat je even weten wat jij van ‘Month’ vindt?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons