ASUS Zenwatch; €199 euro Android-wear horloge

ASUS heeft tijdens de IFA de Zenwatch officieel aangekondigd. Het slimme horloge – dat op Android Wear draait – werd van tevoren al onthuld en beschikt over een metalen behuizing, 1,63” scherm en krijgt een prijskaartje van 199 euro mee. Hij komt naar Nederland, wanneer is echter nog onbekend.

De IFA staat dit jaar mede in het teken van wearables, zo ook voor ASUS. De fabrikant presenteerde vandaag officieel de Zenwatch, een smartwatch die draait op Android Wear en voorzien is van prima specificaties. Hij beschikt over een licht gebogen 1,63” scherm dat 320 bij 320 pixels telt en voorzien is van Gorilla Glass 2.5. Intern vind je een Qualcomm Snapdragon 400 processor die wordt bijgestaan door 512MB werkgeheugen. Er is 4GB aan opslagcapaciteit aanwezig en door de IP55-certificering is de wearable water- en stofdicht. De accu is met 396 mAh groot te noemen, zeker in vergelijking met andere smartwatches. ASUS belooft een accuduur van minstens 1 dag. Het horloge is op te laden via Micro-USB. Er wordt ook een cradle meegeleverd, deze maakt het mogelijk om gegevens over te zetten. Ook Bluetooth 4.0, een hartslagmeter, accelerometer en 9-axis sensor. Natuurlijk ontbreekt ook een microfoon niet, deze is aanwezig zodat je via spraakcommando’s de Zenwatch kunt bedienen. Hij draait namelijk op een – kale versie van – Android Wear, welke overweg kan met Android-devices die draaien op 4.3 Jelly Bean of hoger.

De behuizing van het klokwerk is gemaakt van roestvrijstaal en weegt 50 gram. De polsband is van leer en weegt 25 gram. De afmetingen van het horloge zijn 50,6 bij 39,8 bij 9,4 millimeter.

Hij komt volgens Asus Benelux naar Nederland voor 199 euro, wanneer is echter nog onbekend. Wat vind jij van deze Android Wear-smartwatch?

ASUS ZenWatch-01_02

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

theflixerlookmovieanitakuanitakutheflixeranitakuanitakuanixanixMangaFirelookmovieMangaFireanitakulookmovieMangaFirelookmovieanitakuMangaFiretheflixerMangaFiretheflixersflixsflixanixlookmovietheflixersflixlookmovieanitakulookmoviewatch animewatch animesoap2daysoap2daytheflixertheflixerlookmovielookmoviehimovieshimoviesaniwaveaniwaveflixhqflixhqsoaptodaysoaptodaysoap2daysoap2dayzoroxzoroxmyflixer, watch movies online, 12th Fail (2023), Thanksgiving (2023), watch movies for free,