De Com 1 is een nieuwe Android Wear-smartwatch

Een nieuw Android Wear horloge duikt op. Niet in de winkels of op een elektronicabeurs, nee op Indiegogo. In dit artikel vertel ik je wat over de Com 1, een smartwatch die vanaf 140 dollar verkrijgbaar zal zijn en beschikt over goede specificaties.

Specificaties

De Com 1 is gemaakt van aluminium of van RVS (afhankelijk van welk model je kiest), de accu gaat 2 dagen mee op een lading (in plaats maar één dag wat nu het geval is met de meeste Android Wear smartwatches) en het geheel is 10mm dik.

Verder heeft het onder andere GPS, een WiFi antenne, FM radio en NFC (Near Field Communication) chip. Het scherm is een 1.6” AMOLED display met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Qua sensoren is het ook niet mis, het horloge beschikt over een 3-assige gyroscoop, accelerometer, kompas, stappenteller en een hartslagmeter. Intern is 4GB aan interne opslagcapaciteit te vinden en ook 512MB werkgeheugen ontbreekt niet. De smartwatch draait op een 1Ghz processor en beschikt over een IP67 rating zodat je hem zonder zorgen in de regen kunt dragen. Er komen diverse bandjes voor het horloge uit maar hij kan overweg met ieder 20mm bandje zodat je hem geheel naar eigen smaak kan aanpassen.

Android Wear

Het horloge loopt op Android Wear, een besturingssysteem van Google waar verschillende nieuwe slimme horloges op lopen. Dat houdt in dat je met je horloge niet alleen de tijd kan zien maar ook, omdat er een ingebouwde microfoon en speaker aanwezig zijn, kan reageren op SMS’jes een andere meldingen van je telefoon. Omdat het platform open is voor software ontwikkelaars zijn er van een groot aantal applicaties ook versies beschikbaar voor op het horloge (denk aan IFTTT, Fitness applicaties en Google Maps). Verder zijn al je Google Now kaarten te zien en sinds kort heeft ook de NS een eigen Android Wear-app.

Com 1 smartwatch uitgelicht

De Com 1 komt sowieso op de markt

De volgende vragen zijn dan natuurlijk ‘’hoeveel kost ‘ie?’’ en ‘’waar kan ik ‘m kopen?’’ Op dit moment is het horloge te koop via een Indiegogo campagne, Indiegogo is een site waar ontwikkelaars hun projecten aan het grote publiek kunnen laten zien door een “campagne” te maken. Bij zo’n campagne gaat het er om dat er een bepaald bedrag wordt ingezameld dat vervolgens wordt gebruikt om het project werkelijkheid te maken.

Vaak is het zo dat wanneer het streefbedrag niet gehaald wordt het product niet op de markt wordt gebracht. In het geval van de Com 1 is dat niet zo, de smartwatch komt – ongeacht het geldbedrag dat wordt binnengesleept – beschikbaar. Mocht de campagne meer geld ophalen dan het streefdoel dan worden extra features aan het horloge toegevoegd, bijvoorbeeld de mogelijkheid om het apparaat draadloos op te laden.

Prijs en beschikbaarheid

Voor de “early birds” is een beperkt aantal horloges beschikbaar.

De “Silver Aluminium” en “Slate Grey Aluminium”  versies van de Com 1 zijn te koop voor 125$ (excl. 15$ voor internationale verzending). De Early bird versie van de RVS (aluminium) Com 1 kost 145$ (excl. 15$ voor internationale verzending). De versies van de Silver Aluminium en Slate Grey Aluminium die uiteindelijk in de winkels komen te liggen gaan $150 kosten (excl. 15$ voor internationale verzending) en de uiteindelijke versie van de RVS Com 1 kost dan 170$ (excl. 15$ voor internationale verzending). Ze worden naar verwachting in januari volgend jaar verzonden. Ben jij geïnteresseerd?

Bekijk de campagne voor de Com 1 hier op Indiegogo.

Met dank aan Fjodor van Steenis.

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter