Lenovo presenteert prima 8” Android-tablet voor 150 euro

De Lenovo Tab S8 is een compacte 8” tablet die op Android 4.4 KitKat draait. De specificaties van het device zijn prima in orde en hij heeft een adviesprijs van slechts 199 dollar meegekregen. Of hij naar Nederland komt is nog onduidelijk.

De IFA 2014 is van start gegaan en ook Lenovo is aanwezig. Dit bedrijf maakt onder andere pc’s, laptops en smartphones maar ook al een tijdje actief op de tabletmarkt. Vooral in China is de fabrikant erg groot, daar verkoopt het bijvoorbeeld meer smartphones dan Samsung en Apple. Het bedrijf probeert nu door te breken in andere markten, de strategie is goede producten goedkoop aan te bieden. Het nieuwste lid in de Lenovo-tablet familie is de Tab S8, welke naar Amerika komt voor 199 dollar. Wat je voor die prijs allemaal krijgt lees je hieronder.

Specificaties Tab S8

De tablet beschikt over een 8” display dat 1920 bij 1200 pixels telt. Voorzien van IPS-technologie en Lenovo’s eigen ‘Infinity Glass’ zouden de kijkhoeken van het apparaat uitstekend zijn. De Tab S8 draait op een Intel processor, de Atom Z3745 om precies te zijn. Dit is een model uit de Bay Trail serie en beschikt over vier kernen die ieder zijn werk doen op maximaal 1,86Ghz. Verdere specificaties wijzen op 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD.

Het geheel draait op Android 4.4 KitKat en telt qua connectiviteitsopties onder andere Wifi, Bluetooth, GPS en optioneel 4G. Aan de voorzijde van de tablet vind je een 1,6 megapixel camera, achterop is een 8 megapixel exemplaar aanwezig. Hij beschikt over twee speakers aan de voorzijde en gaat de markt betreden in vier kleuren; zwart, wit, blauw en knalgeel.

Accessoires

Lenovo heeft bij de presentatie van de tablet aangegeven dat er verschillende accessoires op de markt komen, waaronder een smart-cover zoals we die kennen van de Apple iPad. Ook een verstelbare stand zal aan het assortiment worden toegevoegd.

Of en zo ja wanneer en voor welke prijs de Tab S8 naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk. Heb jij interesse in deze tablet-pc als hij voor – pak ‘m beet – 200 euro in de Nederlandse schappen komt te liggen?

Via: Tweakers & Androidworld.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons