Lumia 735 officieel; selfie-smartphone voor een scherpe prijs

Microsoft heeft vanmorgen tijdens een persconferentie op de IFA verschillende smartphones aangekondigd, waaronder de Lumia 735. Hij beschikt over een 4,7” HD-scherm, 4G-ondersteuning en gaat ongeveer 265 euro kosten.

Microsoft mikt met de Lumia 735 op het middensegment en goede selfies.  De Lumia 735 beschikt over een 4,7” scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, het gaat hier om een OLED_display. Intern is een 1,2Ghz Qualcomm Snapdragon 400 processor die wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen. Er is 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig, eventueel uitbreidbaar via Micro-SD. De accu meet 2220 mAh (ondersteuning voor draadloos opladen is aanwezig, jazeker) en qua connectiviteitsopties vinden we onder andere Wifi, Bluetooth, GPS, NFC en 4G-ondersteuning. Aan de achterzijde tref je een 6,7 megapixel camera aan, inclusief Carl Zeiss-lens. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera aanwezig die voor scherpe selfies en videogesprekken moet zorgen. Er is een grote beeldhoek aanwezig zodat ook je vrienden op de foto passen, wel zo gaaf. Microsoft (of moet ik nog even Nokia zeggen?) levert diverse softwarefeatures mee om de webcam optimaal te kunnen gebruiken.

Er komt ook een dual-sim versie van de Lumia 735, deze draagt de naam 730 en ontbeert 4G-ondersteuning. Hij komt niet naar Nederland, de 735 wel. Wanneer hij precies op de markt verschijnt is nog onduidelijk, maar hij gaat zo’n 265 euro kosten, een scherpe prijs vind ik zo. Grijs, oranje, groen en wit zijn de kleuren waarin je de Lumia 735 kunt aanschaffen. Wat vind jij van deze telefoon?

Via: Allaboutphones

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

MangaFiretheflixeranixsflixMangaFirelookmoviesflixlookmovielookmovieMangaFirelookmoviesflixtheflixersflixMangaFiresflixanitakuMangaFiresflixsflixtheflixeranitakuanitakuMangaFireMangaFireanitakulookmovieanixanixanitakuwatchfreemovieswatchfreemoviestheflixertheflixervumoovumooheymoviesheymovieswatchserieshdwatchserieshdwatch animewatch animewatchseriestvwatchseriestvflixtor videoflixtor videosoap2daysoap2dayupmoviesupmovieswatch series, watch series online, No Way Up (2024), watch tv shows online, watch movies online,