inbouw spot met full color licht

Review: LED spot met gekleurd licht

Inbouw spot met gekleurd licht. De afgelopen week heb ik de inbouw spot van Applamp getest. Een handige spot die je kan bedienen met je smartphone of een afstandsbediening. Ik heb eerder al lampen van Applamp.nl getest, dit keer de inbouwspot. Mijn algemene ervaring is positief, lees hieronder wat ik van de spots vond.

De spot

spot met gekleurd lichtDe inbouw spot is van goede kwaliteit. Je voelt dat het duurzaam materiaal is, wat niet zomaar kapot gaat. Het is een 12w spot die full color RGB instelbaar is en warm wit (2700K) licht geeft. Hij zou meer dan 50.000 uren moeten kunne branden. Het full color licht heeft 1050 lm en alles werkt gewoon op 220 volt. De spot heeft ‘een geheugen’ zodat hij de laatste stand onthoudt waar hij in stond voordat je hem uitzetten. Dat is genoeg technische dingen, uiteraard vind ik voor jullie belangrijker hoe dit er uit ziet in het echt.

Verder heeft de spot al een aansluiting waarmee je hem makkelijk kan aansluiten op je bedrading in je plafond. Ik zelf heb hem aangesloten met een simpel kroonsteentje aan de bedrading die ik al had liggen op mijn plafond.  Iets waar ik van te voren niet naar had gekeken waren de afmetingen. Dit is echt een let op. Deze LED spot is veel groter dan de meeste standaard spots. Dat betekend dat je hem niet in een bestaand gat in het plafond kan plaatsen. Je kan natuurlijk een bestaand gat groter maken, maar dat is wel onherstelbaar, wees hier bewust van. De maten voor het gat in het plafond zijn 125-140mm, hoogte: 74mm, buitenring: 145mm .

Doordat ik deze spot slechts alleen heb getest, heb ik geen gat gemaakt in mijn plafond maar hem los aan mijn platrond gehangen. Een mooie bijkomstigheid dat ik hierdoor ook kon voelen hoe warm de behuizing en de lamp zelf werd. Na meerdere branduren was er geen sprake van verwarming van de behuizing of lamp.. *good to know*

De installatie

Mi-light installatieDe installatie van de LED spot is in vergelijking tot mijn vorige review enorm verbeterd. Ik zal eerst het installeren via de Wifi box bespreken. Voorheen had je verschillende opties, maar dat is er nu maar 1 geworden. Je downloadt eerst de app van Mi light en vervolgens volg je de instructies in de gebruikershandeling. Door eerst contact te leggen met het wifi netwerk van de Mi light kan je vervolgens de wifi box onderdeel maken van je eigen wifi netwerk thuis. Dit is handig want als je dan de LED spot wil bedienen, hoef je niet eerst te schakelen van wifi netwerk. Daarnaast kan je ook van buitenaf, dus als je bijvoorbeeld op je werk bent, contact leggen met de wifi box en het licht aan doen, handig!

Daarnaast kan je de LED spots ook bedienen met een afstandsbediening, die zal je er wel los bij moeten kopen. Echter als je dit een keer gedaan hebt kan je daar uiteraard meerdere lampen of spots op aan sluiten van Applamp. Dit werkt ook prima als je gewoon de gebruikershandleiding volgt. Dit is allemaal vrij basic en je hoeft weinig technische kennis te hebben om dit te kunnen.

Het licht

Net zo belangrijk als bediening natuurlijk. Nou ben ik geen licht-expert, maar wel een consument, daarom benader ik ook op die manier. Overdag heb je weinig aan het licht, want dan zal het jouw kamer niet kleuren, maar dat lijkt mij vrij logisch. Zodra het schermig wordt, zou je het licht wel al kunnen gebruiken. Hieronder zie je een reeks foto’s die ik heb genomen rond 16:30 uur op een wat regenachtige dag.  Ik heb hier 1 spot gebruikt voor het verlichten van mijn keuken. 1 LED spot in het midden van de keuken was ruim voldoende licht voor de gehele keuken. Ik vond het rond dat tijdstip al een cool effect hebben voor mijn gehele woonkamer. Ik heb immers een openkeuken met een bar, waardoor het licht door de gehele woonkamer te zien was. Simpel gezegd het geeft sfeer.

In de avond

‘Savonds komt de LED spot meer tot zijn recht.  Door de Full Color LED kan je iedere kleur kiezen die wil, waardoor je in principe iedere sfeer kan creëren. Toch als je hele fele kleuren kiest vond ik het vrij overweldigend, zeker als je bijvoorbeeld fel rood kiest. Uiteraard kan je wel de lichtsterkte bepalen waardoor je het minder fel kan maken. Wat betreft het licht en de vele mogelijkheden kan je het perfect naar jouw smaak instellen. De vele opties zijn goed en je de manier van instellen is simpel en effectief.  Naast Full Color kan je ook gewoon kiezen voor ‘wit licht’ waardoor als je geen zin hebt in kleuren, je gewoon normaal licht kan nabootsen. Ook hier kan je weer de lichtsterkte bepalen, waardoor je vrij natuurlijk licht kan creëren. Als je dit op zijn volledige sterkte zet, blijft het natuurlijk LED licht, maar ik kan mij voorstellen dat je dat gebruikt als je even snel iets moet zoeken of iets duidelijk wil lezen, verder zal je de lichtsterkte altijd maximaal halverwege willen zetten op deze ‘wit licht’ stand.

Conclusie

Applamp heeft niet stilgezeten en hebben een mooi product afgeleverd met de LED inbouwspot Full Color. De installatie is enorm vereenvoudigd, veiliger en stabieler. De grote van de LED spot en en de prijs zijn misschien meest kritische punten. Ik had liever gezien dat hij in ieder geval dezelfde grote heeft als de standaard spots, waardoor je geen nieuwe of andere gaten hoeft te maken. Uiteraard als je dit installeert in een nieuw plafond, is dit probleem weg.  Op zich vind ik de prijs voor 1 LED spot nog meevallen, 64,25 euro, maar als je nog niets van Applamp hebt zal je eigenlijk ook een Wifi box en een afstandsbediening moeten aanschaffen hier komt dan zomaar nog 35 euro bij.

Bestellen?

Als je de Full Color LED inbouw Spot wil bestellen, kan dat via deze pagina  Op die pagina vind je ook nog de normale spots van Applamp en de juiste Wifi box en afstandsbediening.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (2)

 • Avatar

  Luc van der maelen

  |

  Hallo Nathan,
  ik slaag er niet in om de milight verlichting via de app vanaf een andere plaats dan thuis waar de wifi box staat, te bedienen. Wat doe ik verkeerd.?
  Hoe maak je milight onderdeel van het thuisnrtwerk?
  De door applamp meegeleverde handleiding is echt onduidelijk voor dummies

  Reply

  • Avatar

   Nathan

   |

   Hoi Luc,
   Dat is wel een tijd geleden voor mij en ik herinner nog dat de handleiding niet gemakkelijk was voor dummies idd.

   Als het binnenshuis (op het thuisnetwerk) het wel doet en van buitenaf niet, dan zou het ook weleens een instelling van je router kunnen zijn. Wellicht even googlen op die combinatie..

   mvg
   Nathan

   Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons