Samsung presenteert Galaxy Note 4

Samsung heeft tijdens de IFA de langverwachte Galaxy Note 4 gepresenteerd. De smartphone beschikt over een 5,7” groot display dat 2560 bij 1440 pixels telt en is voorzien van een razendsnelle processor en uitstekende camera. Hij draait op Android 4.4 KitKat en komt in oktober naar Nederland voor maar liefst 799 euro.

Eindelijk, gisteren was het dan zover. Samsung onthulde de Galaxy Note 4, een toestel waar veel van af zal hangen. De S5 had hoge verwachtingen geschept maar bleek in de praktijk niet zo winstgevend en populair dan gedacht en ook andere smartphones en tablets van het bedrijf zorgden niet voor flinke winst. De Note 4 moet het tij gaan keren, al is hij met een adviesprijs van 799 euro niet voor iedereen weggelegd.

Specificaties

Samsung zal twee versies van zijn phablet op de markt brengen. Het internationale model draait op een 2,7Ghz Qualcomm Snapdragon 805 chipset, een ander model loopt op een Exynos octacore SoC uit eigen stal. Verdere specificaties zijn gelijk en zeker indrukwekkend te noemen. De Note 4 beschikt over een 5,7” QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), zoals we van Samsung gewend zijn betreft het hier een AMOLED-paneel. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en bevat 32GB aan interne opslagcapaciteit, eventueel uitbreidbaar via Micro-SD. De camera aan de achterzijde is voorzien van optische beeldstabilisatie en schiet kiekjes in maximaal 16 megapixels. Voorop tref je een 3,7 webcam aan die beschikt over een goede groothoeklens om zo iedereen op je selfie of videogesprek te krijgen. Qua connectiviteit vinden we onder andere Wifi, Bluetooth, GPS, NFC, 4G-ondersteuning en een UV-sensor. Wat? Jawel, een UV-sensor. De telefoon kan je zo waarschuwen als je (te lang) in de zon zit. Hoe dit in de praktijk uitpakt is nog onduidelijk, maar het klinkt interessant. Wellicht niet voor ons, hier schijnt de zon (met een beetje geluk) vier dagen per jaar, maar in andere landen zal hier ongetwijfeld erg enthousiast op gereageerd worden.

Galaxy Note 4 (2)

Ook zaken die we van de Galaxy S5 kennen ontbreken niet op de Note 4 phablet, ook deze is voorzien van een vingerafdrukscanner (deze is in de thuisknop verwerkt) en een hartslagmeter (in de flits, onder de primaire camera). Natuurlijk ontbreekt de kenmerkende S-pen niet, deze is volgens Samsung weer wat beter geworden. Om goede telefoongesprekken te kunnen voeren bevat de Note 4 drie microfoons en de – verwisselbare – 3220 mAh accu kan door middel van een snellaadtechnologie binnen 30 minuten van 0 naar 50 procent opladen worden. Deze gave feature kennen we van onder andere de Oppo Find 7.

Zoals gezegd komt de Note 4 in verschillende kleuren in oktober op de Nederlandse markt en krijgt hij een adviesprijs van 799 euro mee. Laat je even weten wat jij van deze smartphone vindt?

 

Via: Tweakers.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter