Sony onthult twee wearables; Smartwatch 3 en Smartband Talk

Sony heeft naast verschillende nieuwe smartphones en tablets ook twee wearables gepresenteerd, de Smartwatch 3 en Smartband Talk. Eerstgenoemde is een smartwatch die draait op Android Wear en gaat 229,99 euro kosten. De Smartband Talk heeft een gebogen e-ink scherm en dient vooral om je leven bij te houden. Hij krijgt een adviesprijs van 159,99 euro mee.

Smartwatch 3

Laten we beginnen met de grootste surprise van deze smartwatch; hij draait op Android Wear! Sony gaf eerder aan Android Wear links te laten liggen en door blijven gaan met haar eigen (veel beperktere) versie van Android dat op onder andere de Smartwatch 2 gebruikt wordt. Ik ben geen fan van dat besturingssysteem en zeker nu ik rondloop met een smartwatch die op Android Wear draait blijkt hoe matig Sony’s versie eigenlijk is. Goed om te zien dat Sony ook overgestapt is, maar een beetje vreemd dat ze eerder zeiden dat het niet zou gebeuren.

Afijn, de specificaties. Het scherm meet 1,6” en telt 320 bij 320 pixels, mooi scherp. Intern is 4GB aan opslagcapaciteit te vinden, over de processor en de hoeveelheid werkgeheugen bestaat onduidelijkheid. Sony geeft in haar persbericht niet aan op welke chipset de wearable draait en ook het werkgeheugen is gissen. Andere Android Wear smartwatches lopen op een Snapdragon 400 van Qualcomm met 512MB RAM (werkgeheugen), de kans dat Sony hier ook voor is gegaan is groot. Verder is deze gadget voorzien van onder andere Bluetooth en diverse sensoren, waaronder GPS.

Qua design is de Smartwatch 3 anders dan bijvoorbeeld de LG G Watch en Moto 360. Het scherm is in de behuizing geïntegreerd, de band is verwisselbaar. Losse banden zullen uitkomen in verschillende kleuren, bijvoorbeeld zwart, wit, roze en geel. De Smartwatch 3 komt bij de lancering uit in twee kleuren, te weten zwart en een soort geel. Op een later tijdstip zullen de andere kleuren banden aan het assortiment worden toegevoegd.

Smartband Talk

Deze wearable beschikt over een 1,4” gebogen E-ink scherm, wat inhoudt dat het zwart-wit weer kan geven en niet touchgevoelig is. Wat laat de Smartband Talk dan allemaal zien? Nou, notificaties en activiteiten die via de Lifelog-app worden bijgehouden. Voorbeelden hiervan zijn het bekijken van het aantal stappen dat je gezet hebt, hoe je geslapen hebt, etc. Het woord ‘Talk’ is niet voor niets in de naam aanwezig, de wearable is voorzien van een microfoon en speaker en kan dus gebruikt worden om te bellen. Je telefoon heb je natuurlijk wel nodig voor de verbinding, en oh ja hij moet minimaal op Android 4.4 KitKat werken anders kan de Smartband Talk niet met je device overweg. Hij beschikt over de nodige sensoren die het mogelijk maken om je telefoon gedetailleerd bij te houden en telt zo bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet. Wat vind jij van deze gadget?

Smartband Talk

Prijzen en beschikbaarheid

De Smartwatch 3 heeft een adviesprijs van 229,99 euro gekregen, wanneer en waar hij op de markt moet verschijnen is echter nog onduidelijk. De Smartband Talk komt ‘later dit jaar’ in de winkels te liggen voor een adviesprijs van 159,99 euro. Opnieuw is het onbekend of Nederland hierbij hoort.

Via: Androidworld.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons