Sony presenteert nieuwe verwisselbare opzetlenzen

Sony heeft tijdens de IFA nieuwe opzetlenzen gepresenteerd. De QX1 en Qx30 beschikken over nog betere specificaties en enkele bijzondere features. De modellen gaan 450 en 300 euro kosten en moeten in oktober in de winkels liggen.

Wat is een QX-opzetlens?

De (DSC)-QX lenzen van Sony zijn bedoeld om op je smartphone bevestigd te worden en zo van je toestel een professionele camera te maken. De lenzen beschikken over een eigen Wifi-verbinding (nodig om in verbinding te blijven met je smartphone), NFC (voor het makkelijk koppelen en uitwisselen van media) en eigen accu. Ook ruimte voor een Micro-SD slot ontbreekt niet. De opzetlenzen zijn voorzien van specificaties waar je mobiele telefoon niet tegenop kan, bijvoorbeeld optische zoom en een uitstekende sensor.

Benieuwd naar hoe zo’n opzetlens van Sony in de praktijk werkt?, lees onze review van de DSC-QX10 dan eens.

QX1

De QX1 is één van de twee nieuwe modellen in de categorie opzetlens en beschikt over betere specificaties dan de QX10 en QX100. Zo is hij voorzien van een flitser, iets wat de twee laatstgenoemden niet hebben. Ook is het mogelijk om foto’s in RAW-kwaliteit weg te schrijven en is er een BIONZ X processor aanwezig. Er wordt gebruik gemaakt van een 20,1 megapixel APS-C formaat Exmor sensor. Het geheel wordt geleverd met een 16 – 50 mm lens en Free Angle Shooting Kit.

QX30

Het meest bijzondere aan deze gadget is dat hij over 30x optische zoom beschikt. Ook is er optische beeldstabilisatie aanwezig voor stabielere foto’s. Net als de QX1 heeft de QX30 de beschikking over een BIONZ X processor voor sneller gebruik. De QX30 bevat een 20,4 megapixel Exmor sensor.

QX1

Reageren

Wat vind jij van deze nieuwe opzetlens? Ik hoor het graag in de reacties onder dit artikel.

 

Via: Hardware.info en Zoom.nl.

 

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter