Sony Xperia E3 officieel; goedkope 4G-smartphone

Sony is flink bezig deze IFA. Naast een kleinere Xperia Tablet, de high-end Z3 en Z3 Compact en diverse wearables heeft het bedrijf ook een betaalbare smartphone met goede specificaties onthuld, de Xperia E3. Voorzien van een 4,5” scherm, Android 4.4 en een 1,2Ghz quadcore processor komt dit toestel in de herfst in de Nederlandse winkels te liggen. De adviesprijs is vastgesteld op 169 euro.

De Sony Xperia E3 beschikt over prima specificaties en moet de strijd aangaan met andere mid-range toestellen. Hij is voorzien van een 4,5” scherm dat 854 bij 400 pixels telt. Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 400 processor aan welke zijn werk op 1,2 Ghz doet. Deze wordt bijgestaan door 1 GB werkgeheugen, wat op papier voor vlotte prestaties moet zorgen. Intern is 4 GB aan opslagcapaciteit te vinden, dit is uit te breiden met behulp van een Micro-SD kaartje. Aan de achterzijde is een 5 megapixel camera aanwezig, voorop vind je een VGA-webcam. De camera aan de achterzijde kan trouwens filmen in Full-HD en gebruik maken van HDR-functie voor bijzondere foto’s. De telefoon draait op de laatste versie van Google’s Android, namelijk 4.4 KitKat. Daarbovenop loopt Sony’s softwareschil die enkele applicaties en diensten toevoegt en wat visuele veranderingen brengt. Of de E3 een update naar Android L gaat krijgen is nog onbekend.

Het design van de telefoon doet sterk denken aan de luxere Xperia-Z lijn en hij beschikt ook over enkele toffe features als NFC en 4G-ondersteuning, dingen die je niet vaak ziet op een smartphone onder de 200 euro. Natuurlijk ontbreken zaken als Wifi, Bluetooth, GPS en een FM-radio niet. De telefoon 37,1 x 69,4 x 8.5 mm en weegt afgerond 144 gram.
Koper, zwart, wit en lime zijn de kleuren waarin de E3 gaat verschijnen.

De Sony Xperia E3 gaat in de herfst de verkoop in, ook in Nederland. Hij heeft – zoals hierboven al aangegeven – een adviesprijs van 169 euro meegekregen. Zelf vind ik het – op papier – een erg compleet toestel dat voor 169 euro veel waar voor zijn geld biedt. Een leuke instaptelefoon, etc. Wat vind jij van deze smartphone? Een interessante nieuwkomer of dertien in een dozijn?

Via: Tweakers

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter