NOKIA LUMIA 630

Tip: Goede Smartphone voor standaard apps

Ik heb een aantal weken de Nokia Lumia 630 gebruikt. Ik was op zoek naar een betaalbare smartphone waar je gewoon alle meest-gebruikte apps  goed op kan gebruiken. De Nokia Lumia 630 is wat mij betreft een heel goed alternatief voor mensen die niet meer dan 170 euro uit willen geven aan een smartphone en toch gewoon alle apps die de meeste mensen gebruiken willen gebruiken. 

Zoals gezegd ik was op zoek naar een telefoon waar je ongeveer de 10 meest gebruikte apps op kon gebruiken. Het is leuk dat er meer dan een miljoen apps in de App Store staan, maar over het algemeen gebruiken we er hooguit 10 regelmatig (en dan bedoel ik de gemiddelde gebruikers). Ga in je hoofd eens na welke je echt gebruikt… De meeste mensen zullen uitkomen op apps zoals Whatsapp, Facebook, Nu.nl, Flitsmeister, Twitter, Instagram, Youtube, Spotify en wellicht nog een paar extra. Het grootste nadeel van Windows Phone een paar jaar geleden was dat niet alle apps beschikbaar waren, maar inmiddels zijn alle ‘grote’ apps gewoon beschikbaar op dit platform. Hierdoor is dit gewoon een goede keus voor sommige mensen. Daarnaast is Windows Phone 8.1 heel overzichtelijk en simpel in gebruik. Alles is vierkant, op alfabetische volgorde en met een eenvoudig design. Ideaal voor sommige mensen die gaan geavanceerde gebruikers zijn.

Nokia Lumia 630

Als we het over een beginnend gebruiker of iemand met weinig kennis hebben, zijn dat ook zeker weten de mensen die geen 800 euro gaan uitgeven voor een Samsung Galaxy Note 4. Kortom het moet zo goedkoop mogelijk. Natuurlijk heb je ook smartphones onder de 100 euro, maar die zijn vaak niet te gebruiken (qua snelheid, vastlopers en batterijduur). Ik zocht dus een alternatief. De Nokia Lumia 630 kwam hier naar voren. De telefoon kost momenteel rond de 160 euro en hier krijg je aardig wat telefoon voor terug. Natuurlijk niet te vergelijken met de nieuwste iPhone of Samsung Galaxy, maar voldoende voor het ‘lichte’ besturingssysteem van Microsoft. Er zit een quad-core processor in, misschien zegt je dat niets, maar dat is in combinatie met 512MB RAM voldoende om het besturingsysteems en de apps soepel te laten draaien. Je zal soms wel even 1 of 2 seconden moeten wachten, maar dat mag je verwachten.

Design Nokia Lumia 630

Eigenlijk kan je het design als simpel en minimalistisch omschrijven, wat naar mijn mening perfect bij Windows Phone past en we gewend zijn van de Lumia series. Leuke bijkomstigheid is dat je de achterkantjes van de 630 kan verwisselen en je verschillende kleuren cases. Alles zit er op wat je moet hebben. Daarnaast is er nog ruimte voor extra opslag (intern zit er 8 GB in) met MicroSD tot 128GB. Opladen gaat zoals gebruikelijk gewoon met MicroUSB.

Batterijduur en Camera

Windows Phone 8.1 is gericht op gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, dus dat houdt in dat het met de batterijduur wel goed zit. Je haalt gemakkelijk bij normaal gebruik 2 dagen, waardoor je niet de batterij-paniek hebt zoals bij mijn iPhone (haal net 1 dag). De camera is een 5 megapixel camera en is in prima prijs/kwaliteit verhouding. Verwacht geen supersonische foto’s maar duidelijk en vrij scherpe foto’s kan je er mee maken. Dit is voldoende voor het delen met je vrienden/familie online.

IMG_0142

Conclusie

Wat mij betreft is de Nokia Lumia 630 in zijn klasse een prima alternatief. Verwacht geen Superphone of een supersnelle telefoon. Hij werkt prima, ik heb geen vastloper gehad in al die tijd, alleen zal je soms bij het opstarten van een app even moeten wachten (2 seconden). Wil je niet te veel geld uitgeven en gewoon bereikbaar zijn via de social media en de Whatsapp, dan is de Lumia 630 echt wat voor jou. Windows Phone is even wennen, maar als je nog niets gewend bent of geen fanatiek gebruiker was van Android of Apple. dan zal je dit binnen no-time door hebben

Kopen?

Hieronder vind u een overzicht waar u de Nokia Lumia 630 momenteel kunt kopen met of zonder abonnement.

[daisycon_telecom mediaid=”129451″ amount=”10″ subid=”” provider=”0″ mobiles=”210″ duration=”24″ programs=”all” minmob=”0″ maxmob=”1000″ minmin=”100″ maxmin=”500″ minint=”200″ maxint=”5000″ minab=”0″ maxab=”100″]

 

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons