Viro presenteert 1 oktober een smartphone met een oneindige accu

Viro is een start-up die claimt met een telefoon te komen die je nooit hoeft op te laden omdat het toestel gebruikt maakt van externe energiebronnen. Verder beschikt de telefoon over high-end specificaties en gaat hij begin 2015 de verkoop in.

Viro

Deze – vooralsnog redelijk onbekende – start-up komt uit Italië en probeert via social media aandacht te creëren. Dit doet het bedrijf door prijsvragen, teasers en specificaties online te zetten, met als doel een hype te ontketenen. Doet wat denken aan OnePlus, niet? Viro meldt dat het de telefoon 1 oktober officieel zal presenteren, al gaat hij pas begin 2015 de verkoop in. Het toestel zal – om de kosten te drukken – alleen online verkocht worden, met wereldwijde verzending. Viro belooft dat het geen invite-system gaat toepassen, in tegenstelling tot OnePlus.

Specificaties

De specificaties van de aankomende telefoon worden via teasers op social media vrijgegeven. Toen de start-up 810 likes op Facebook had bereikt plaatste het bovenstaande foto, wat sterk de indruk wekt dat het toestel een Qualcomm Snapdragon 810 processor zal bevatten. Dit is een 64-bit octacore chipset die nog veel zuiniger is dan bijvoorbeeld de Snapdragon 801 die je in de Galaxy S5 en Xperia Z3 vindt. Het scherm is 5,21” groot en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD dus. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere AH-IPS (voor goede kijkhoeken), GRAM (een technologie die accu bespaart en ook te vinden is in de LG G2) en Gorilla Glass 3, om het display te beschermen tegen krassen. Tevens meldt Viro dat het scherm een verrassing bevat, er wordt gespeculeerd dat er gebruik wordt gemaakt van een zonnepaneel die het toestel van stroom voorziet.

beeldscherm

Het bedrijf heeft aangegeven dat de smartphone (die nog geen naam heeft meegekregen) water- en stofdicht zal worden. Dat is mooi, al vinden veel mensen het nadeel van deze waterdichtheid dat er gebruik van klepjes gemaakt wordt. Wel, nu komt het interessante deel: de Viro-telefoon maakt geen gebruik van deze klepjes. Hoe de start-up dit voor elkaar gekregen heeft blijft nog even onduidelijk, dit zullen we pas op 1 oktober horen.

Tenslotte weten we welke camera’s de Viro smartphone bevat, dit is bekendgemaakt via onderstaande afbeelding. De camera aan de achterzijde beschikt over 20,7 megapixels, optische beeldstabilisatie, BSI, twee LED-flitsers en kan filmen in 120FPS en 4K-resolutie. Indrukwekkend. Het model aan de voorzijde schiet selfies in maar liefst 8 megapixels en beschikt ook over een LED-flitser, iets wat je op bijna geen enkele smartphone vindt. Het wordt nog interessanter, ook deze camera bevat optische beeldstabilisatie, BSI en kan filmen in 120FPS en Full-HD resolutie. Op papier beschikt de aankomende Viro smartphone over zeer goede camera’s en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ze in de praktijk bevallen.

Camera's

Verdere specificaties zijn op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt, ik verwacht dat we voor 1 oktober nog wel het een en ander te horen (en zien) zullen krijgen.

Een accu die nooit leeg raakt; hoe dan?

Tja, dat is voor ons een vraag en voor Viro een weet. Het bedrijf maakt ons lekker met teasers en vragen over hoe de energievoorziening werkt. Op onderstaande afbeelding wordt ‘uitgelegd’ hoe het zit met de stroomvoorziening en waarom de telefoon nooit opgeladen hoeft te worden. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen, Viro probeert een zo groen mogelijk bedrijf te zijn.

energie

 

Wat vind jij?

Kijk jij na het lezen van dit artikel uit naar de onthulling, 1 oktober?

Via: Viro Facebook.

1 oktober teaser

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anixanitakulookmovieanixsflixtheflixersflixanixMangaFiresflixlookmovietheflixeranixlookmovieanitakulookmovieMangaFirelookmovietheflixerMangaFiresflixanitakuMangaFirelookmovietheflixertheflixeranitakuanixanixtheflixer123moviesfree123moviesfreesoaptodaysoaptodayanixanixgogoanimegogoanimewatchfreemovieswatchfreemovieswatchmovieswatchmovieswatchserieshdwatchserieshdflixhqflixhqsoap2daysoap2daysflixsflixwatch tv shows online, movies online free, Sky Monster (2023), watch movies online, sflix,