Wellicht de gaafste Android-tablet van 2014 komt van Dell

Dell en Intel presenteerden misschien wel de indrukwekkendste Android-tablet van dit jaar, maar bijna iedereen heeft het gemist. Waarom? Hij werd tijdens het Apple-evenement onthuld, dus het nieuws werd nauwelijks opgepikt. De Venue 8 7000 beschikt over een 8,4” QHD-scherm, aluminium behuizing en bijzondere camera’s.

De Venue 8 7000 werd tijdens het veel gehypte Apple-evenement gepresenteerd en dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de tablet gemist hebben. Ontzettend zonde want Dell heeft met de Venue 8 7000 een bijzonder indrukwekkend apparaat in handen. Voorzien van een aluminium behuizing die slechts 6 millimeter dik is, een hogeresolutie scherm, bijzondere camera’s en een snelle Intel-chipset.

Allereerst, de behuizing. Zoals hierboven gezegd is deze gemaakt van aluminium en 6 millimeter dik, wat de tablet – volgens Dell – de lichtste tablet ter wereld maakt. Daarnaast heeft hij bijna geen bezels (randen rond het scherm), op de onderzijde na. Deze huisvest onder andere een forse speaker en speciale camera, vandaar. Op naar het 8,4” grote OLED-beeldscherm, dat met 2560 bij 1600 pixels lekker scherp is. Deze resolutie draagt de naam QHD (ook wel bekend als 2K) en zorgt in dit geval voor 359 pixels per inch (ppi). Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Bay Trail Z3500 Moorefield quadcore-processor en volgens een woordvoerder van Dell 16GB aan interne opslagcapaciteit, wat uit te breiden is door middel van een Micro-SD kaartje. Het apparaat draait momenteel op Android 4.4 KitKat maar zal hoogstwaarschijnlijk een update naar Android L krijgen.

Venue 8 7000 2

De camera’s van de Venue 8 7000 zijn ook bijzonder. Naast een ‘standaard’ 8 megapixel exemplaar bevat de tablet ook twee speciale camera’s die diepte en dimensionele data kunnen fotograferen en jou zo in staat stellen 3D-foto’s te maken. Dat vind ik – op papier – een erg toffe feature en ik ben benieuwd hoe het in de praktijk werkt. Meer specificaties van de tablet, zoals de hoeveelheid werkgeheugen, de accucapaciteit, etc. worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Geïnteresseerd?

De Dell Venue 8 7000 ligt ‘voor de feestdagen’ in de Amerikaanse winkels, de prijs is nog onbekend. Of we de tablet ook in de Nederlandse schappen gaan aantreffen is nog onduidelijk, Digimind heeft navraag gedaan bij Dell Nederland. Wat vind jij van deze tablet?

Via: The Verge en TabletGuide.

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons