Blader door de TV Gids op je Android Wear smartwatch

Android Wear biedt de kracht van eenvoud en handige (mini)apps op je smartwatch en mag vandaag een nieuwe applicatie verwelkomen. TV Gids Wear laat de huidige tv programma’s snel en makkelijk op je smartwatch zien. De app is door een Nederlander ontwikkeld en nu te downloaden in de Play Store.

De Nederlandse ontwikkelaar Bart Nijland heeft op 6 oktober een tv gids voor je Android Wear smartwatch in de Google Play Store gezet. De applicatie is zeer eenvoudig en doet wat hij belooft; actuele tv-programma’s op je smartwatch laten zien. Dit werkt verrassend goed, de app is erg uitgebreid.

De applicatie dient geïnstalleerd te worden op je Android-smartphone, waarna hij automatisch ook op je Android Wear smartwatch komt te staan. TV Gids Wear doet niets op je smartphone, hij laat enkel een melding zien dat het gebruik op de smartwatch plaatsvindt. Open je de app op je Android Wear-device dan valt de eenvoud direct op. Door horizontaal te scrollen wissel je van zender, bijvoorbeeld van Nederland 1 naar Nederland 2. Klik je op een zender dan laat hij het programma zien dat momenteel op de buis is. Is een programma nog niet begonnen dan kun je een timer instellen van 5, 10, 30 of 60 minuten voordat het begint.

tvgids2tvgids1

 

Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en – zoals Google dat graag ziet – ronde iconen. De app werkt erg soepel en tot op heden stabiel op de LG G Watch. TV Gids Wear is 5,0MB groot, volledig in het Nederlands te gebruiken en biedt ondersteuning voor vele zenders, waaronder die van de NPO, RTL en SBS.

TV Gids Wear is hier te downloaden.

tvgids4

 

Via: Droidapp.

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons