MyTracks biedt nu Android Wear ondersteuning

My Tracks is een applicatie die je route kan vastleggen, bijvoorbeeld als je een wandeling maakt. De (Android)-app heeft een update gekregen en biedt nu ondersteuning voor Android Wear. Je kunt My Tracks nu dus ook eenvoudig gebruiken op je smartwatch.

De applicatie My Tracks is al een hele tijd beschikbaar in de Play Store, maar heeft gisteravond – sinds langere tijd – weer een update gekregen. Deze brengt twee vernieuwingen. De eerste is de optie om ‘delen met andere apps op de telefoon’ uit te schakelen, om er zo voor te zorgen dat andere applicaties op je toestel niet de My Tracks gegevens in kunnen zien. Het tweede punt is een stuk interessanter, de app biedt nu ondersteuning voor Android Wear.

My Tracks staat nu in het rijtje met applicaties op mijn Android Wear smartwatch (LG G Watch, om precies te zijn) en laat een grote rode knop als startscherm zien. Druk je op deze knop dan begint de app met het vastleggen van jouw route. Zorg er wel voor dat locatievoorziening (GPS, hoogste nauwkeurigheid) op je telefoon ingeschakeld is, anders tikt de tijd vrolijk verder maar blijft het aantal meter op nul staan. Door te swipen op het scherm van je horloge ga je naar andere schermen, dit werkt zonder problemen. De Android Wear app biedt je de mogelijkheid om de route te pauzeren, stop te zetten of de app te ‘muten’. Op het 1:10 tijdscherm zie je dat de app aan het opnemen is en het aantal meter op nul staat. Op het 1:15 tijdscherm heb ik de app gepauzeerd, dat werkt dus ook goed.

Al met al ben ik erg tevreden met de update, hij biedt alle handige opties op je smartwatch. Het werkt voor mij weer wat sneller dan My Tracks via mijn telefoon aan te zetten en eventueel te pauzeren.

My Tracks voor Android is te downloaden in de Google Play Store.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons