Nvidia SHIELD Tablet krijgt grote update

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de SHIELD Tablet op 18 november een grote update zal krijgen, die onder meer Android 5.0 Lollipop met zich meebrengt. Daarnaast komen er verschillende nieuwe functies beschikbaar, gericht op mobiel gamen.

Middels een blogpost en onderstaande video heeft Nvidia aangegeven dat de SHIELD Tablet op 18 november een grote update zal krijgen. Deze heeft als belangrijkste ‘ingrediënt’ een update naar de nieuwste versie van Android; 5.0 Lollipop. Nvidia voegt naast wat apps en functies niks toe aan de software, waardoor de ervaring bijna hetzelfde is als op Nexus-devices. Dit zorgt er ook voor dat de fabrikant de update zo snel kan verspreiden.  De update huisvest verder mogelijkheden die gericht zijn op gamen, het grootste verkooppunt van de tablet. Er komen nieuwe diensten, games en opties beschikbaar die de game-ervaring verder moeten verbeteren.

De SHIELD Tablet beschikt over een 8” Full-HD scherm, stereospeakers aan de voorzijde en twee 5 megapixel camera’s. Intern vinden we een Tegra K1 processor, ontworpen door Nvidia zelf. Dit is de snelste chipset die er momenteel is, en hij wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen (RAM). Ook een Galaxy Note-achtige styluspen ontbreekt niet. Het geheugen bedraagt 16GB of 32GB en er is ook een 4G-versie op de markt.

De update wordt volgens het bedrijf op 18 november uitgerold, het lijkt erop dat Nederlandse gebruikers hem dan ook snel kunnen binnenhalen. Zijn er lezers met een SHIELD Tablet?

Via: TabletGuide.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons