oneplus review

OnePlus heeft al een half miljoen toestellen verkocht

Het Chinese OnePlus heeft binnen enkele maanden al ruim 500.000 smartphones verkocht. Een knappe prestatie, aangezien hun assortiment één toestel telt en die alleen middels een invite verkrijgbaar is.

De OnePlus One is de eerste telefoon van OnePlus, een start-up uit China. Alhoewel, start-up klopt niet helemaal. Het is een dochteronderneming van Oppo, al wil OnePlus daar helemaal niet mee geassocieerd worden. Eind april presenteerde het bedrijf haar telefoon en enkele maanden later ging – middels een invite-system – de verkoop in. Dat invite-system is er nog steeds en aan een invite komen is nog relatief lastig. Vorige maand maakte OnePlus het voor iedereen mogelijk om de telefoon aan te schaffen, het invite-system ging één uur de deur uit. Wegens een overbelaste website en een hoop negativiteit zal deze ‘actie’ medio november terugkeren.

Carl Pei, algemeen directeur, meldt in een interview dat OnePlus al winst maakt, maanden eerder dan hij had verwacht. Hij stelt dat ze momenteel tien euro per verkochte telefoon opstrijken, wat erg weinig is. Hij beaamt dat en zegt dat OnePlus winst denkt te gaan maken met de verkoop van accessoires, bijvoorbeeld hoesjes en screenprotectors. Ook gaf hij een klein tipje van de sluier op wat betreft de opvolger van de One. Zo zou de OnePlus Two (?) gaan draaien op een door OnePlus gecreëerd besturingssysteem, wellicht dat CyanogenMod dus aan de kant wordt gezet. Wellicht krijgt de Two ook een kleiner scherm dan de One, veel mensen klagen namelijk over de grootte van de telefoon (5,5″).

Pei heeft de ambitie om aan het einde van het jaar een miljoen toestellen te hebben verkocht, ze zitten nu dus op de helft. De OnePlus One beschikt over een 5,5″ Full-HD scherm, 2,5Ghz Snapdragon 801 processor, 3GB werkgeheugen en 64GB interne opslagcapaciteit. Er is geen Micro-SD slot aanwezig. Aan de achterzijde tref je een 13 megapixel camera aan, voorop een 5 megapixel exemplaar. De telefoon draait op CyanogenMod 11S, gebaseerd op Android 4.4.4. Een update naar 5.0 Lollipop volgt binnen 90 dagen na de release, die was op 3 november. De accu heeft een capaciteit van 3100 mAh en qua connectiviteit kan het toestel overweg met NFC, Wifi, Bluetooth en 3G-netwerken. Hij ondersteunt alleen de 4G-netwerken van T-Mobile, wellicht een dealbreaker voor jou.

Onze review van de OnePlus One lees je hier.

Via: AndroidPlanet.

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons