Qualcomm presenteert referentie-apparaten met mooie specs

Chipmaker Qualcomm heeft een referentietablet- en smartphone onthuld. Beide modellen zijn bedoeld voor ontwikkelaars en draaien op de Snapdragon 810 processor. De apparaten zijn een goede indicatie van wat we volgend jaar in de duurste smartphones en tablets kunnen zien, en dat is niet mis.

De Snapdragon 810 chipset komt volgend jaar uit en zit naar verwachting in high-end apparaten van onder meer Samsung, LG en HTC. Om ontwikkelaars alvast aan de slag te laten gaan met de processor, en te laten zien wat hij allemaal kan, heeft Qualcomm een speciale tablet en smartphone gelanceerd. Beide apparaten draaien op de nieuwe chipset en beschikken over indrukwekkende specificaties.

Smartphone

De smartphone heeft een 6,2” scherm dat 2560 bij 1600 pixels telt, QHD-resolutie dus. Intern vinden we de Snapdragon 810, een 64-bit octacore processor die wordt bijgestaan door een Adreno 430 GPU. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Dit is uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. Aan de achterzijde zit een 13 megapixel camera en ook een 4 megapixel webcam ontbreekt niet. Het toestel beschikt over onder andere Wifi, Bluetooth 4.1, GPS, NFC, een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en een UV sensor. Voor goede geluidskwaliteit (o.a. met bellen) zijn er acht microfoons aanwezig en zelfs een Micro-HDMI aansluiting is van de partij. De accu meet 3020 mAh en maakt gebruik van Qualcomm’s eigen QuickCharge technologie, waarmee je binnen korte tijd de batterij voor een groot deel kunt opladen. Het geheel draait op Android Lollipop.

tablet referentie

Tablet

Het 10,1” display van de referentietablet beschikt over een 4K-resolutie (3840 bij 2160 pixels), ongelooflijk scherp dus. Net als bij de smartphone is er een Snapdragon 810 processor, 4GB werkgeheugen en 13 en 4 megapixel camera aanwezig. De interne opslagcapaciteit is 64GB, uitbreidbaar via Micro-SD. Ook qua connectiviteit zijn de apparaten gelijk. De accu van de tablet is 7560 mAh groot en kan snel opgeladen worden met QuickCharge. Aan de voorzijde vinden we stereospeakers voor goed geluid.

De smartphone krijgt een prijskaartje van 799 dollar mee, de tablet gaat 999 dollar kosten. Beide apparaten worden medio december verstuurd naar geïnteresseerden, ze komen niet op de consumentenmarkt. Wat vind jij van deze toestellen?
Via: GSMArena
Bron: Qualcomm

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter