Lees de nieuwste geruchten omtrent Google Glass

Nieuwe geruchten met betrekking tot Google Glass melden dat een verbeterde versie van de slimme bril in 2015 moet verschijnen. Deze zou een betere accuduur en processor van Intel hebben, zo meldt The Wall Street Journal.
Google Glass is een gadget die in het begin volop in het nieuws was, maar de afgelopen maanden hebben we er weinig van gehoord. Een paar weken geleden dook de slimme bril echter weer op. De consumentenversie – die voor het begin van 2015 op de planning stond – is zeer waarschijnlijk vertraagd en ook ontwikkelaars zouden hun interesse in Glass verliezen. Tijd voor Google om weer eens positief in het nieuws te komen. Volgens The Wall Street Journal komt de consumentenversie inderdaad volgend jaar op de markt, en is het een grote verbetering ten opzichte van het huidige model. De x68 chipset zou afkomstig zijn van Intel en zich kenmerken door een goede accuduur. De gebruikstijd van het huidige Glass model is namelijk om te huilen, en als Google de bril tot een succes wil brengen, moet die drastisch verbeterd worden. Verder zou de processor ook sneller zijn, iets wat natuurlijk ook goed klinkt.

Glass focust zich volgens de bronnen nog steeds op de consumentenmarkt. 95 procent van de 300 werknemers die aan Glass werken zouden zich bezighouden met de consument, de overige 5 procent werkt aan ‘Glass at Work’. Dit project richt zich op het bedrijfsleven, bijvoorbeeld ziekenhuizen en retail. Of het ontwerp van de bril veranderd wordt is nog onbekend, maar het lijkt mij een logische ontwikkeling.

Een specifieke releasedatum noemen de bronnen niet en ook is het nog onduidelijk of de consumentenversie van Glass een lagere prijs gaat krijgen. Ik verwacht van wel, de ontwikkelaarsversie kost 1500 dollar en de gemiddelde consument heeft dat bij lange na niet over voor een wearable. Zeker niet als toffe alternatieven als smartwatches enkele honderden euro’s kosten. Wat vind jij van dit nieuws?

Via: AndroidPolice

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter