Review: Lifeproof Fré voor iPad Air

Lifeproof heeft een waterdichte case voor de eerste generatie iPad Air op de markt gebracht. De Fré maakt de tablet tevens beter bestand tegen vallen en krassen en kost zo’n 100 euro. In deze review neem ik hem onder de loep.
Lifeproof is een merk dat zich focust op stevige producten. Deze Fré voor iPad Air (eerste generatie) is daar een goed voorbeeld van. De case maakt de tablet waterdicht, schokbestendig en krasvrij. Klinkt goed, maar met een prijskaartje van ongeveer 100 euro is het geen accessoire die je zomaar aanschaft. Daarom heb ik de case drie weken met mijn iPad Air gebruikt, hieronder vind je mijn bevindingen.

De case

De Lifeproof Fré wordt geleverd in een mooi verpakking en komt met een beknopte handleiding en een plastic driehoekje waarmee je de case van de iPad kunt demonteren. Ik raad je aan om de handleiding goed door te nemen omdat het bevestigen goed gedaan dient te worden. Monteer je de case op een verkeerde manier, dan kan hij bijvoorbeeld zijn waterdichtheid verliezen. De case zelf bestaat uit twee delen; een voor- en een achterkant. De voorkant is voorzien van een plastic screenprotector. Klik de iPad in het achterste deel en monteer vervolgens de bovenkant erop. Als je voelt dat het allemaal goed is vastgeklikt, ga je naar de aansluitingen. Om de waterdicht te garanderen, zijn er klepjes voor onder andere de 3,5mm ingang en de Lightning poort. Deze dienen dicht te zijn, zo wordt er ook voor gezorgd dat er geen vuil in de aansluitingen terecht komt. Het installatieproces ging eenvoudig en wijst zich – nadat je de handleiding gelezen hebt – vanzelf.

20141102_025704

Nu de case bevestigd is, kun je de iPad een stuk ruiger gebruiken dan je eerst deed. De case maakt de tablet waterdicht tot twee meter diepte en kan een val van maximaal twee meter hoog overleven. De afgelopen weken ben ik verscheidende keren met de tablet in bad gegaan, dit heeft geen problemen opgeleverd. De valtest bezorgde mij vooraf wat meer spanning, maar de val van mijn bureau op de grond heeft hij glansrijk doorstaan. Qua materialen ben ik iets minder positief. De case is gemaakt van plastic en kunststof en voelt daarom niet erg luxe aan. De achterkant – die bestaat uit plastic – houdt bij wat natte vingers niet fijn vast en is daarnaast niet zo goed bestand tegen krassen. Na de testperiode zitten er verschillende krasjes op de achterkant. De screenprotector aan de voorzijde is ook van plastic en zorgt ervoor dat het scherm aanrakingen minder goed registreert. Zeker bij droge vingers gaat het allemaal wat stroef en voelt het goedkoop aan. De 3,5mm ingang zit verstopt achter een dopje, die ervoor zorgt dat niet iedere kabel te gebruiken is. Voor de Lightning aansluiting geldt dit minder. De volumeknoppen en aan- en uitknop vergen meer kracht om in te drukken, maar na wat gewenning werkt dit goed. Ik sluit af met de speakers, die worden – door de waterdichtheid – ook bedekt door een extra laag. Het geluid klinkt daarom iets anders dan normaal, al vind ik het niet erg storend. Wel is het zo dat wanneer je het volume flink opschroeft, de kwaliteit wat achteruitgaat. Het zijn allemaal puntjes die wat jammer zijn, maar begrijpelijk bij het gebruik van zo’n case.

De case wordt geleverd met twee jaar garantie.

20141102_025206

Conclusie

Deze case is zeker niet voor iedereen. Voor de gemiddelde gebruik is de bescherming (en de prijs) aan de hoge kant, maar voor gezinnen met jonge kinderen is hij wellicht wel interessant. Waterdicht, valbestendig, een screenprotector, het zijn dingen die ervoor zorgen dat je de tablet met een gerucht hart aan je kleintje kunt uitlenen. Ook voor de zakelijke gebruiker (bijvoorbeeld in de bouw) zal deze Lifeproof Fré case wellicht uitkomst bieden. Nadelen van de case zijn dat niet alle accessoires (even goed) passen, de gebruikte materialen wat afbreuk doen aan de iPad en het prijskaartje van 100 euro en de screenprotector niet ideaal is. Benieuwd naar de case? Hij is onder andere hier te koop. Op de website van Lifeproof (Engelstalig) vind je meer foto’s en informatie over de case.

Laat je even weten wat jij van deze case vindt?

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van de Lifeproof Fré voor iPad Air.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter