‘Apple Watch vanaf maart verkrijgbaar’

De Apple Watch zou in maart officieel aangekondigd worden, met een mogelijkheid voor pre-orders en meer duidelijkheid over de accuduur en andere interessante zaken.

Apple’s eerste smartwatch werd in september voor het eerst aan de wereld getoond, samen met de iPhone 6 en 6 Plus. Het horloge komt ‘in de lente’ beschikbaar, zo meldde Apple destijds. Nu lijkt er meer duidelijkheid te zijn over de verkrijgbaarheid, welke volgens bronnen in maart is. Voor Amerika dan, de rest van de wereld zou later volgen. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend maar dit zou zomaar enkele maanden later kunnen zijn.

Over de accuduur is officieel niets bekend, maar tijdens de presentatie wekte Apple al de indruk dat deze één dag is, waarna je de smartwatch ‘s nachts dient op te laden. Recente geruchten bevestigen dit: het horloge zou bij normaal gebruik zo’n 19 uur meegaan, waarbij het scherm 4 uur aanstaat. Je laadt de Watch op via een draadloze magneetoplader. Het horloge is spatwaterdicht, heeft veel sensoren als een hartslagmeter aan boord en is voorzien van Apple’s digitale zoekassistent Siri.

De Apple Watch werkt met de iPhone 5, 5C, 5S, 6 en 6 Plus. Het goedkoopste model gaat 349 dollar kosten, flink duurder dan Android Wear-smartwatches als de Motorola Moto 360 (239 euro) en LG G Watch R (250 euro). Of dit prijsverschil terecht is, daar verschillen de meningen flink over. We horen graag wat jij van het horloge vindt, en of je hem gaat kopen natuurlijk. Laat het weten via een reactie onder het artikel.

Via: iCulture

PS: De eerste Apple Watch kloon is al weken verkrijgbaar en komt – niet geheel verrassend – uit China. De Aiwatch kost 70 dollar maar is een stuk beperkter dan Apple’s horloge. Lees het hele stuk hier.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons