Deze smartphonecase geeft je toestel meer opslagruimte

Op Kickstarter is een project te vinden dat als doel heeft een case voor je smartphone te produceren. Niet bijzonder, zou je denken. Maar het toffe aan deze case is dat hij ruimte biedt voor een Micro-SD slot, om zo het geheugen van je toestel uit te breiden.

Tegenwoordig krijgen steeds minder smartphones een Micro-SD slot. Kijk naar de Oneplus One, de Nexus 6 en de Motorola Moto X. Je moet het steeds vaker doen met de interne opslagcapaciteit, maar dat is niet voor iedereen genoeg. Als je bijvoorbeeld meerdere grote films op je toestel wil gaan kijken, of je hebt andere redenen om veel geheugen nodig te hebben, dan is een Micro-SD kaartje toch een uitkomst. Verkrijgbaar in modellen met bijvoorbeeld 4GB, 32GB of recent zelfs 128GB en allemaal relatief scherp geprijsd. Maar ja, een telefoon zonder Micro-SD slot kan daar weinig mee. Dat bedachten de makers van de ExoDrive ook, en die deden er wat mee. Via een Kickstartercampagne proberen de heren tienduizend Australische dollars binnen te harken, om de ExoDrive daadwerkelijk op de markt te brengen.

De ExoDrive functioneert als case voor de smartphone, maar biedt tevens ruimte voor een Micro-SD kaartje, om de gebruiker zo meer opslagruimte aan te bieden. Dit gaat via hardware in de case in samenwerking met de software van de telefoon, al verbruikt de case nauwelijks stroom van het toestel. Althans, dat wordt ons beloofd.

Wanneer het benodigde bedrag wordt opgehaald, komen er ExoDrive cases voor de volgende toestellen.

  • Motorola Moto G (waarschijnlijk de 2013 editie)
  • Motorola Moto X (waarschijnlijk ook de 2013 editie)
  • HTC One M7
  • HTC One M8
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S5
  • OnePlus One
  • Nexus 5
  • Nexus 6
  • LG G2

kickstarter hoesje 2

Als er maar liefst honderdduizend Australische dollars in het laatje komen, worden er ook iPhone-cases op de markt gebracht. Dat klinkt wel erg ambitieus, want met net geen vierduizend dollar in de pocket (dus nog 6000 nodig) en nog 28 dagen te gaan, denk ik dat het bedrijfje erg blij mag zijn als het streefbedrag gehaald wordt. Desalniettemin een interessant project, zeker als je een smartphone zonder Micro-SD slot hebt. Voor slechts 25 Australische dollars (18 euro) heb je al een case, alleen moet hij dan wel nog naar Nederland verzonden worden. Ga jij er een aanschaffen?

Via: Apparata

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

MangaFiretheflixerlookmovieMangaFirelookmovieanitakuMangaFireanixtheflixerlookmovieanitakulookmovielookmovieanixMangaFiresflixsflixanitakutheflixerlookmovieanixanitakuanitakutheflixerMangaFiresflixlookmovieMangaFiretheflixerlookmoviewatchseriestvwatchseriestvsoaptodaysoaptodayfavmoviesfavmoviesflixtorflixtorlookmovielookmovieanitakuanitakuhdtodaytvhdtodaytvzoroxzoroxflixifyflixifyflixtorflixtoraniwave, free watch anime, anime JUJUTSU KAISEN 0, anime Cautious Hero: The Hero Is Overpowered but Overly Cautious,